Czy pasek rozrzadu napędza też pompe wodną...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adurweb
- Użytkownik
- Kontakt:
Czy pasek rozrzadu napędza też pompe wodną...
Witam.
Szykuję się do wymiany rozrządu i zbieram informację na temat tej wymiany, ciekawi mnie czy mój rozrząd napędza pompe wodną, bo bym ją też wymienił. Mój silnik to ABS 1.8 z 1994 roku. Co trzeba wymienić razem z rozrządem?
Z góry dzięki.
Szykuję się do wymiany rozrządu i zbieram informację na temat tej wymiany, ciekawi mnie czy mój rozrząd napędza pompe wodną, bo bym ją też wymienił. Mój silnik to ABS 1.8 z 1994 roku. Co trzeba wymienić razem z rozrządem?
Z góry dzięki.
Wymiana rolki też jest obowiązkowa.
Cześć. Ja już widziałem zerwany rozrząd z powodu oszczędności bo właściciel miał takie same podejście do rozrządu jak Szosownik. W silniku ABS tak jak i w ADZ występuje pasek i napinacz który pełni też rolę rolki. Pozdrawiam.Szosownik pisze:nie no jasne że jest rolka ale ja jej nie ruszałem bo nie było takiej potrzeby
Re: Wymiana rolki też jest obowiązkowa.
słuchaj co tu ma do tego moje podejście?adamco07 pisze:Cześć. Ja już widziałem zerwany rozrząd z powodu oszczędności bo właściciel miał takie same podejście do rozrządu jak Szosownik. W silniku ABS tak jak i w ADZ występuje pasek i napinacz który pełni też rolę rolki. Pozdrawiam.Szosownik pisze:nie no jasne że jest rolka ale ja jej nie ruszałem bo nie było takiej potrzeby
rolka była wymieniana i tyle!
ja nie robie oszczędności także przestań mnie denerwować
widze że jesteś odemnie starszy bo bym ci ostro za to pojechał
przez szacunek dla starszych tyle tylko napisze!
Jest rolka napinacza. Pasek napina się tą rolką, obracająć nią. Rolka to mimośród.adurweb pisze:Więc w moim silniku ABS jest sam napinacz, który pełni rolę rolki - czy rolka i napinacz? Bo muszę coś w sklepie powiedzieć.
http://encyklopedia.interia.pl/haslo?hid=87520
W sklepie powiedz, że chcesz rolkę napinacza rozrządu i pasek rozrządu. I to wszystko.