[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Przyznaję bez bicia że nie zdążyłem przeczytać wszystkich stron ale tak się składa, że bardzo mi się śpieszy bo mam okazję kupić niedrogo zegarki...
Ha! - tylko jest jedno pytanie - ILE u mnie może być wtyczek?
Mam NZ dokładnie z 1989 roku. I co mi poradzicie? Muszę się dowiedzieć na wczoraj, więc rozbieranie nie wchodzi w grę :[ Poza tym fotek z pierwszego postu nie ma, a pewnie były pomocne, może ktoś ma na szybko jakiś link albo potrafi coś rozsądnego podpowiedzieć? Pomóżcie nowicjuszowi plis!
Acha - domyślam się, że działające MFA w moim Golfie to raczej abstrakcja? (nie żeby mi zależało, pytam a ciekawości - domyśłam się, że trzeba by go wpakować z paroma czujnikami itp - całym osprzętem...?)
Pozdrwiam!
Mac_Abra
Ha! - tylko jest jedno pytanie - ILE u mnie może być wtyczek?
Mam NZ dokładnie z 1989 roku. I co mi poradzicie? Muszę się dowiedzieć na wczoraj, więc rozbieranie nie wchodzi w grę :[ Poza tym fotek z pierwszego postu nie ma, a pewnie były pomocne, może ktoś ma na szybko jakiś link albo potrafi coś rozsądnego podpowiedzieć? Pomóżcie nowicjuszowi plis!
Acha - domyślam się, że działające MFA w moim Golfie to raczej abstrakcja? (nie żeby mi zależało, pytam a ciekawości - domyśłam się, że trzeba by go wpakować z paroma czujnikami itp - całym osprzętem...?)
Pozdrwiam!
Mac_Abra
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
Wie ktoś jaka jest różnica między VDO a MotoMeter? Kupiłem zegary z poniższej aukcji.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172126543
Ja w samochodzie mam VDO a teraz zerknąłem na licznik zeby zobaczyć i jest MotoMeter.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172126543
Ja w samochodzie mam VDO a teraz zerknąłem na licznik zeby zobaczyć i jest MotoMeter.
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Jesteś w 100% pewien?bongo pisze:Dwie...Mac_Abra pisze:ILE u mnie może być wtyczek?
Dzięki, o indeksie wiem A prędkościomierz i tak planuję podmienić, bo zależy mi na faktycznym przebiegu, ale jak kupię to na spokojnie obadam i zobaczę, co najłatwiej z czego do czego przełożyć...bongo pisze:I licznik musi mieć indeks 935,w przeciwnym wypadku nie bedzie prawidłowo pokazywał.Ew.bedziesz musiał podmienić same prędkościomierze.
Ale czy ktoś byłby w stanie mnie poinforamować ze 100% pewnością? Bo licznik,który chcę kupić jest identyczny jak kupiony przez kotema = na JEDNĄ WTYCZKĘ (też mam VDO u siebie:) ). Gość, który sprzedaje licznik powiedział, że "jest z auta po 87r więc będzie do mnie pasował" (?!?!). No to ja już nie wiem w końcu.
kotem, Ty msz Golfa z 90r i masz na jedną wtyczkę oczywiście?
Ktoś zna może "najkrótszą drogę", żeby sprawdzić, ile jest u mnie wtyczek? Czyli ile i jakich elementów najmniej muszę odkręcić i wyciągnąć, żeby sprawdzić te #$%$^& wtyczki nie rozbierając przy tym połowy auta? A może da się stwioerdzić w inny sposób, np po kablach wychodzących od komputera itp? Siakieś pomysły?
I gdzie mam szukać u siebie DOKŁADNEJ daty produkcji? Czy jest gdzieś wybita, czy tylko w dokumentach? (mam je gdzieś tylko cholera za dobrze je schowałem... )
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
To gość nie wie co pisze...Do końca 89r,były dwie wtyczki,pózniej jedna.Mac_Abra pisze:Gość, który sprzedaje licznik powiedział, że "jest z auta po 87r więc będzie do mnie pasował" (?!?!)
Odkręć dolną część deski po stronie kierowcy,chyba pięć śrub i odchyl do dołu.Jak wsadzisz głowe to zobaczysz ile jest wtyczek jeśli chcesz sie naocznie przekonać.Ktoś zna może "najkrótszą drogę", żeby sprawdzić, ile jest u mnie wtyczek?
Mac_Abra, golfy przeszły lifting we wrześniu87 wtedy wszystko w niech pozmieniali. Tak jak pisał bongo, wystarczy odkręcić 5 śrub trzymających cały ten plastik pod kierownicą, zasłaniający bezpieczniki i schowek na serwisówki i juz możesz na dotyk wyczuć ile masz wtyczek, a jak rękom nie wierzysz to gleba na ziemie latarka w łapy i też zobaczysz.
[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 21:01 ]
Dzięki Marcinek,
[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 21:01 ]
Dzięki Marcinek,
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
- przemekkum
- Użytkownik
- Kontakt: