pasek rozrzadu jaki kupic?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja jak robię rozrząd to zmieniam zazwyczaj wszystko co współpracuje z paskiem- czyli rolki, pompę wody bo jak się zatrze rolka czy pompa wody pasek może przeskoczyć lub się zerwać, a wtedy w silniku jesień średniowiecza i ktoś mi powie abym mu płacił za silnik bo coś się stało- niektórych nie da się przekonać-ale wtedy to na ich odpowiedzialność robota, albo gdy któryś element współpracujący z paskiem był niedawno wymieniany-pare tyś km-np pompa wody bo lała
a co do kupowania części do VW po datach lub numerze(nie tylko typie) silnika tez miałem taką sytuację przy sprzęgle do passata tak więc zdarza się
a co do kupowania części do VW po datach lub numerze(nie tylko typie) silnika tez miałem taką sytuację przy sprzęgle do passata tak więc zdarza się
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Contitech jest OK. lutek, mylisz się.
Niedawno robiłem rozrząd w AUDI A3 1,9 TDI 110 KM i obok napisu CONTITECH były znaczki AUDI/VW a to znaczy że AUDI stosuje je na pierwszy montaż. Czy dalej uważasz je za marnej jakości? Zerwane paski to: jakość montażu lub przekroczony przebieg/termin. Pozdrawiam.lutek pisze:Nie zakładaj Conti - najlepiej kup Gates i jeśli masz na tyle luźnej gotówki to wymień rolki.
Tak dalej uwazam ze są marnej jakości i zdania raczej nie zmienie - pozatym różnice w cenie są prawie żadne wiec nie ma sie co spierać-każdy zakłada to co chce. Ja używam tylko pasków Gates. Wypadałoby też brać pod uwage że produkty do pierwszego montażu nie zawsze są tej samej jakości co te w sklepie - tak przynajmniej ja uważam.
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
tak jak Wolu, czasem jest tak że wystarczy miesiąc i już może być inny pasek dlatego trzeba dokładnie sprawdzić, pracuje w sklepie motoryzacyjnym i już nie raz to przerabiałem
[ Dodano: Nie Mar 11, 2007 18:24 ]
[ Dodano: Nie Mar 11, 2007 18:24 ]
VW wkładał zarówno paski Contiego jak i Gatesa w orginale więc obie marki można polecićadamco07 pisze:Niedawno robiłem rozrząd w AUDI A3 1,9 TDI 110 KM i obok napisu CONTITECH były znaczki AUDI/VW a to znaczy że AUDI stosuje je na pierwszy montaż. Czy dalej uważasz je za marnej jakości? Zerwane paski to: jakość montażu lub przekroczony przebieg/termin. Pozdrawiam.
napinacz napina pasek, rolka po prostu go prowadziadurweb pisze:Czy rolka i napinacz to, to samo?
jeśli jest w porządku to nie musiszadurweb pisze:Czy powinienem też wymienić pompe wodną w silniku ABS 1.8 1994?