strasznie duzo pali:(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
strasznie duzo pali:(
Witam.
Mam pewien problem z moim golfem.Ostatnio cos strasznie duzo zaczol mi palic,golfk 2 1.6 automat zawsze palil okolo 10l na 100 po miescie a statnio cos zaczol palic ogromna ilosc bo oklo 15l:(Zawiozlem samochod do mechanika, wymienil swiece,kable,ustawil zaplon, niby mialo pomoc ale nic sie nie poprawilo a do tego teraz strasznie zmulony jest , i ledwo co porzyspiesza.Co to moze byc ?Mieliscie moze taka sytuacje poradzcie co robic.Z gory dziki za pomoc.
Mam pewien problem z moim golfem.Ostatnio cos strasznie duzo zaczol mi palic,golfk 2 1.6 automat zawsze palil okolo 10l na 100 po miescie a statnio cos zaczol palic ogromna ilosc bo oklo 15l:(Zawiozlem samochod do mechanika, wymienil swiece,kable,ustawil zaplon, niby mialo pomoc ale nic sie nie poprawilo a do tego teraz strasznie zmulony jest , i ledwo co porzyspiesza.Co to moze byc ?Mieliscie moze taka sytuacje poradzcie co robic.Z gory dziki za pomoc.
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
- mierzwin
- Memphis project
- Kontakt:
Mam podobny problem z gaźnikiem... Też mnie szlak trafia i chyba muszę zawieść go do specjalisty - sama robocizna 200 PLN (o zgrozo). Do tego nie wiem, ile i za co zapłace jak przyjdzie mi wymieniać jakieś części... Fakt, że trochę się grzeje - nie ma optymalnej temperatury 90 stopni (wskazówka odchylona lekko w prawo, może o jakieś 5 stopni C)
Memphis project drogi jest...
ja w golfiku mam taki sam problem tzn silnik 1.6 TD, mialem pusto w baku zalalem 5 litrow ( biedny student) i przegonuilem golfika na trasei tak ze 150-160 km/h i zrobilem tylko 25 km czy to aby nie za duzo mi palil
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
ozesz qrwa co wy za silniki macie ja mam 1,4 na wtrychu i pali na jezdzie podniejskiej do 7l na kapciach 205/50/15 przy jezdzie na trasie od 80-120 do 6 bierze,tylko ze ja mam magiczne cos zamontowane... i Vmax to 150 km/h only,a jesli chodzi o temat głowny jezelli by padła sonda a,łatwo to sprawdzic (jak bedziesz przyspieszał to "pompuj"gazem wtedy ma przyspiesac jak szlak),jezeli nie to czujnik tempertury cieczy padł i auto jest zalewane bendzinką bo jedzie cały czas na zwiekszonej dawce.