Witam!
Szukałem na forum ale nie znalazłem niczego co by pasowało do tego przypadku.
Moj znajomy ma Paska z silnikiem AFN, od pewnego czasu rano trzeba długo kręcić rozrusznikiem aby samochód zapalił, wygląda to jakby był zapowietrzony. Sporadycznie podczas jazdy auto gaśnie i znowu ciężko go odpalić. Czasami zdarza się, że odpala normalnie oraz gdy jest ciepły to nie ma problemów z odpaleniem. Najpierw wymienił wszystkie świece i dalej to samo, później komputer wykazał że to przepływomierz, kupił nowy i znowu dalej to samo (a może trzeba go znowu podpiąć go pod komputer żeby skasować błędy??? Czy może to nie jest konieczne???).
Pozdrawiam
AFN Ciężko odpala i czasami gaśnie...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Normalnie... nic się nie dzieje z kontrolką. Samochód nie gaśnie od razu ale tak jakby zaczynał przerywać i żeby nie zgasł to musi być trzymany na obrotach. Dopiero gdy obroty spadną samochód gaśnie.uysy pisze:Skasowanie błędów nic nie da. Zacznij od sprawdzenia kąta wtrysku i koniecznie! koła na wale. Nie wiem tylko co z tym gaśnięciem - jak się wtedy kontrolka świec zachowuje?