SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
BTW: dzisiaj o 14.00 na C - jakby ktoś miał ochotę wpaść to zapraszam.
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Michał,przecież nie pisałbym bzdur,jakbym wymieniał IC to bym się przyznał co by mi zależało.Inna sprawa jest taka,że moje auto było załatwiane tak trochę spod lady.Szczegóły Ci opowiem jak się spotkamy w Ułężuvrs pisze:No to musim na tym R-Gruppe to obadać bo aż mi się wierzyć nie chce, wg fabryki ten IC (z literą P na końcu) nigdy nie był montowany w Golfie R
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Nie mam podstaw żeby Ci nie wierzyć, ale chętnie to zobaczęRybak pisze:Michał,przecież nie pisałbym bzdur,jakbym wymieniał IC to bym się przyznał co by mi zależało.Inna sprawa jest taka,że moje auto było załatwiane tak trochę spod lady.Szczegóły Ci opowiem jak się spotkamy w Ułężuvrs pisze:No to musim na tym R-Gruppe to obadać bo aż mi się wierzyć nie chce, wg fabryki ten IC (z literą P na końcu) nigdy nie był montowany w Golfie R
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał udowodnij dzisiaj, że z manaulem też można się dobrze bawić i zniszcz tych DSG chłopców
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Dobra, po spocie. W połowie przyszedł deszcz i rozgonił do domów.
Michał coraz lepiej ogarnia, poganiał trochę
Fajny Seacik przyjechał, 450 kunia Trochę się z nim poganiałem. Ale górę silnika to on ma po prostu szaloną! Pozdrowienia dla kierownika, super się ten Seacik zbiera
Fajny Seacik przyjechał, 450 kunia Trochę się z nim poganiałem. Ale górę silnika to on ma po prostu szaloną! Pozdrowienia dla kierownika, super się ten Seacik zbiera
- LucasLucas
- Nowicjusz
Trzeba spocik pwtórzyć, furki wpadły zacne i było z kim latać
360 km / 420nm
http://scirocco-club.pl/
Lucas, Michał nakręcił moje starty z Seatem? Widziałem, że stał na przystanku ze sprzętem jakimś...
Zostałem przewieziony Golfem Tomka i powiem że nie ma opcji żeby manual (tyle samo KM) był szybszy od DSG.MatthewG pisze:Michał udowodnij dzisiaj, że z manaulem też można się dobrze bawić i zniszcz tych DSG chłopców
No ja tylko nie wiem kiedy ruszyć, bo mówili że na zielone a ruszali na żółtym albo że na czerwone a ruszali na żółtym ale może na tym polega cała sztuka żeby tak ruszyć żeby prawie był spalony...zlos pisze:Dobra, po spocie. W połowie przyszedł deszcz i rozgonił do domów.
Ten leon to 4x4 czy ośka?
Ja nic nie wiemzlos pisze:Lucas, Michał nakręcił moje starty z Seatem? Widziałem, że stał na przystanku ze sprzętem jakimś...
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
- LucasLucas
- Nowicjusz
No jak ja leciałem z 206 drugi raz to tez walnal falstarta, Piotrek w cuprze R to w ogóle ruszał na zółtym niestety czasami emocje biorą góre
360 km / 420nm
A no to spoko bo myślałem że tak trzeba i że ja czegoś nie rozumiemLucasLucas pisze:No jak ja leciałem z 206 drugi raz to tez walnal falstarta, Piotrek w cuprze R to w ogóle ruszał na zółtym niestety czasami emocje biorą góre
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Leon to ośka.vrs pisze:Ten leon to 4x4 czy ośka?
Jechałem za Tobą jak już wyjeżdżaliśmy i Twoja erunia jak na serię całkiem fajnie się zbiera. Dobra baza do modów Sugeruję tylko, żebyś poszukał lepszych obrotów do startu, bo na 1. biegu sporo pary idzie w buksowanie.vrs pisze:Zostałem przewieziony Golfem Tomka i powiem że nie ma opcji żeby manual (tyle samo KM) był szybszy od DSG.
Nazbyt czesto biorą górę - ja mam tendencję do opóźnionych startów, stary człowiek to i RT mam dłuuuuuugie. Nie to, co włosyLucasLucas pisze:No jak ja leciałem z 206 drugi raz to tez walnal falstarta, Piotrek w cuprze R to w ogóle ruszał na zółtym niestety czasami emocje biorą góre
Prawdziwy pomiar to z drzewkiem tylko, tak to porównujemy coś z cosikiem.
To już wiem czemu tak na starcie dostawał ale jak na te warunki co były to i tak kierownik super ogarnia starty. Tam nie ma jak u nas, but w podłogę i czekasz kiedy zmienić bieg, tam trzeba mieć nerwy na wodzy. Duży szacun.zlos pisze:Leon to ośka.
No ale tam to już lał deszcz, zgubiłem trakcję na 1 i po przepięciu na 2 nie było lepiej. Aż się przestraszyłem że w ten chodnik na środku wjadę.zlos pisze:Tobą jak już wyjeżdżaliśmy i Twoja erunia jak na serię całkiem fajnie się zbiera. Dobra baza do modów Sugeruję tylko, żebyś poszukał lepszych obrotów do startu, bo na 1. biegu sporo pary idzie w buksowanie.
Na suchym jest trochę lepiej ale oczywiście trzeba poszukać lepszych obrotów. Chyba nigdy nie uda mi się ruszyć tak jak to robi DSG czyli 5k rpm + szybkie ale nie za szybkie odpuszczenie sprzęgła.
No ale jak nie ma emocji to jest nuudazlos pisze:Prawdziwy pomiar to z drzewkiem tylko, tak to porównujemy coś z cosikiem.
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Fakt, było już całkiem mokro.vrs pisze:No ale tam to już lał deszcz, zgubiłem trakcję na 1 i po przepięciu na 2 nie było lepiej. Aż się przestraszyłem że w ten chodnik na środku wjadę.
Na suchym jest trochę lepiej ale oczywiście trzeba poszukać lepszych obrotów. Chyba nigdy nie uda mi się ruszyć tak jak to robi DSG czyli 5k rpm + szybkie ale nie za szybkie odpuszczenie sprzęgła.
Widziałem, że trochę Ciebie zniosło. Tam jest w ogóle dupne miejsce do startów, bo największy ciąg masz na pasach dla pieszych i przypomina to ruletkę - która strona straci przyczepność na farbie kauczukowej z pasów.
Na pocieszenie mogę tylko dodać, że kolegom z ośkami jest tam w ogóle po byku trudno się zebrać i my mamy duuuużo lepszą sytuację.
Z drzewkiem też są emocje, ale nie ma sytuacji z ewidentnymi falstartami.vrs pisze:No ale jak nie ma emocji to jest nuuda
Co prawda odpada Ci z przejazdu Reaction Time i wiesz dokładnie jak idzie auto, ale u nas w kraju jest chyba osobny ranking kierowców z niskim RT. Ja znam z widzenia jednego kierownika Typhoona, co strzela RT jak robot: 0.2 sek. Każdy start ma taki. Nieludzki czas reakcji.
- LucasLucas
- Nowicjusz
zapiszcie sie na Zlot Seat Racing tam jest zawsze fajna kameralna atmosfera, mocne furki nie ma bydla i mozna sobie latac do woli z pro pomiarem
360 km / 420nm