[mk4] Gwint czy sprężyny do seryjnego koła?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
albo coś źle, albo nierówne odboje i na jednym siedzi albo sprężyny nierówno uklepane
A możliwe jest że źle wsadziłem sprężynę w ta gumę co od góry sprężyny jest? Przez to mogło nierówno usiąść? Bo teraz patrze ze jakoś dziwnie weszło
Na to pytanie ciężko odpowiedzieć Zajrzyj pod auto i porównaj obie strony czy są złożone tak samo. Może zapomniałeś z jednej strony założyć na sprężynę tego gumowego mocowania? Mierzyłeś miarką czy jest faktycznie nie równo, czy Ci się tak wydaje? Sprawdź jeszcze dla pewności ciśnienie w kołach, może być w jednym mniej i dla tego taki efektCoś źle założyłem?
Właśnie założyłem mocowanie ale nie zwróciłem uwagi przy zakładaniu czy jest jakaś różnica jak się zakłada? Tak mierzyłem i jakiś 1cm różnicy jest no o ciśnieniu nawet nie myślałem też zaraz sprawdzę
Re: Odp: [mk4] Gwint czy sprężyny do seryjnego koła?
Ja właśnie posiadam sprężyny pro kit w sedanie dedykowane do kombi, i tył niestety nie siadł jak trzeba, gdyby ktoś był chętny to jest opcja się zamienić (reflektuje nawet na sprężyny od wersji nadwozia HB)
Wysłane z Sony Xperia przy użyciu Tapatalk'a 2
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Przeciez w kombi i HB są takie same sprężyny. Różnią się tylko przednie(twardością) w zależności od wersji silnikowej.
Re: Odp: [mk4] Gwint czy sprężyny do seryjnego koła?
Nie napisałem ze nie da się założyć tylko ze efekt wizualny nie jest taki jak być powinien (tj. Obniżenie). Przykładowo dla bory w sedanie nacisk na Os tylną wynosi 950 a dla kombi już 1020kg.
Natomiast na osi przedniej różnice są znikome bo bodajże 20kg na oś. Oczywiście cały czas mowa o różnicach dla tego samego silnika a różnego typu nadwozia.
Natomiast na osi przedniej różnice są znikome bo bodajże 20kg na oś. Oczywiście cały czas mowa o różnicach dla tego samego silnika a różnego typu nadwozia.
Sprzedam:
Sprzedam:
Koledzy a czym odkręcić śrubę co pod maska jest od przedniego amortyzatora? Złamałem już klucz i nadal nie drgnęła ;/ I najpierw mam odkręcić śrubę przy zwrotnicy czy właśnie tą?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
najłatwiej pneumatem bo jak mocno trzyma to męczarnia straszna, można podjechać na wulkanizację aby poluzowali... najpierw rozkręć dół, jak wyciągniesz lagę wtedy sobie odkręcisz śrubę na górze.
Tak zrobiłem Wziąłem jeszcze śrubokręt płaski i młotek popukałem i puściło jak się ma narzędzie i wszystko idzie to nie ma nawet dużo roboty z tym
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odkopię troche temat. Przymierzam się na wiosnę do obniżenia auta. Letnie koła to seryjne 16". Myślałem na gwintem bo można sobie regulować ale z drugiej strony raczej więcej niż te -30 bym i tak nie schodził więc w grę wchodzi też Kit. Poczytałem trochę i widzę że dużo osób ma problem że przy Kit -30 np tył siedzi niżej niż przód a tego bym nie chciał tym bardziej przy 4 osobach w aucie i bagażniku trochę załadowanym. Czy ktoś może pomóc co w takiej sytuacji lepiej zrobić. No i żeby komfort jeszcze jako taki został podczas jazdy?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
słabo kolego szukałes, odpowiedzią na Twoje pytanie jest kit: amorki mts+ spręzyny eibach czarne. Równo siedzi i komfort zbliżony do serii a wygląd dzien a noc. A tak na marginesie to do 16 nie ma co zmieniać zawieszki bo i tak te obniżen ie nie bedzie wmiarę wyglądać do balona.
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź. No właśnie nie ma jak tego sprawdzić jak to będzie wyglądało. A mogę założyć cały zestaw z MTS np na -30 czy to będzie tak wyglądało że wtedy tył będzie niżej niż przód?
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Re: [mk4] Gwint czy sprężyny do seryjnego koła?
Piotrb79...
W przypadku eibach pro kit w mk4 sprawa stoi tak ze akurat tył jest nieco wyżej niż przód...
Sprawa diametralnie się zmienia taj jak piszesz w przypadku kompletu pasażerów w samochodzie- tył siada wyraźnie niżej.
Ja do swojej bory założyłem sprężyny przód od bory, a tył od golfa hatchback... I gdy samochód nie jest doladowany jest równo.
Aczkolwiek przy pelnyn załadunku, dystansach 20mm na tyle i oponie 225 45 17'' na wybojach trze o nadkola
Wysłane z mojego JY-G4
W przypadku eibach pro kit w mk4 sprawa stoi tak ze akurat tył jest nieco wyżej niż przód...
Sprawa diametralnie się zmienia taj jak piszesz w przypadku kompletu pasażerów w samochodzie- tył siada wyraźnie niżej.
Ja do swojej bory założyłem sprężyny przód od bory, a tył od golfa hatchback... I gdy samochód nie jest doladowany jest równo.
Aczkolwiek przy pelnyn załadunku, dystansach 20mm na tyle i oponie 225 45 17'' na wybojach trze o nadkola
Wysłane z mojego JY-G4
Sprzedam:
Sprzedam: