Szarpie na wysokich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co do tematu to jeśli przy łagodnym przyspieszaniu na niskich obrotach nic nieszarpie to ja jeszcze bym sprawdził zaworek regulujący ciśnienie paliwa w pompie.
Jest on zamocowany tuż koło nypla doprowadzającego paliwo do pompy.
Jeśli on nieprawidłowo działa to niedziała równierz układ regulujący dynamiczny kąt wtrysku co przy opuźnionym kącie może dawać podobne objawy.
PozdraVWiam.
Jest on zamocowany tuż koło nypla doprowadzającego paliwo do pompy.
Jeśli on nieprawidłowo działa to niedziała równierz układ regulujący dynamiczny kąt wtrysku co przy opuźnionym kącie może dawać podobne objawy.
PozdraVWiam.
właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie
na niskich to masakra jest wiem na 100% to jest nastawnik sprawdzałam to i co do tego nie mam wątpliwości ale bardzo dziękuje za rade i pozdrawiam
[ Dodano: 10 Sty 2008 19:33 ]
uszczelniali mi tez wszystko i wymieniali bo byłam u mechanika pozdrawiam
na niskich to masakra jest wiem na 100% to jest nastawnik sprawdzałam to i co do tego nie mam wątpliwości ale bardzo dziękuje za rade i pozdrawiam
- groch367
- Nowicjusz
- Kontakt:
hej mnie tez to czeka mam pytanie ile zaplacilaś ? czyścili ci nastawnik? czy mieli jakis po regeneracji pozdrosandra pisze:właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
kolezanka z tego co wiem nie robila jeszcze nastawnika pewnie chodzilo o to ze uszczelniany byl uklad zeby nie bylo powietrza itp.groch367 pisze:hej mnie tez to czeka mam pytanie ile zaplacilaś ? czyścili ci nastawnik? czy mieli jakis po regeneracji pozdrosandra pisze:właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie
a jesli jestes zainteresowany to zapraszam do mnie
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Witam uszczelnienie i wymiana zaworów kosztowała mnie 50 zł .
[ Dodano: 11 Sty 2008 19:14 ]
Mam jeszcze jedna wątpliwość ......zmieniłam stacje z statoil na bazę Mpk i tankuje tą ropę co autobusy i prawie nie szarpie jest to mniej odczuwalne pytanie dlaczego???????????
i nie musze trzymać wtedy go na obrotach wysokich!!!!!!!!!!o co w tym chodzi??????????????
Mam jeszcze jedna wątpliwość ......zmieniłam stacje z statoil na bazę Mpk i tankuje tą ropę co autobusy i prawie nie szarpie jest to mniej odczuwalne pytanie dlaczego???????????
i nie musze trzymać wtedy go na obrotach wysokich!!!!!!!!!!o co w tym chodzi??????????????
- groch367
- Nowicjusz
- Kontakt:
no mozliwe ze ci sie poprawiło ale napewno to nastawnik w pompie powoduje szarpania. w pompie wytarły sie elementy i te opiłki metalu i pył metaliczny dostały sie do nastawnikasandra pisze:Witam uszczelnienie i wymiana zaworów kosztowała mnie 50 zł .
tankujac lepsza ropę zwiekszasz żywot swojej pompy
mi tez nie szarpie na niskich obotach tylko czasem nagle sie cos dzieje i zaczyna szarpać wtedy noga z gazu i jeszcze raz wciskam pomału pedał i ustaje ale to męczoca jazda
[ Dodano: 12 Sty 2008 02:27 ]
a autobusy chyba jeżdża na gorszej ropce
Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 03:26 przez groch367, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuje za odpowiedz nie wiem czy gorsza jest na Mpk ponieważ jednak autobusy z lat 70 i 80 nadal jeżdżą tym bardziej oni maja co chwile kontrole jakości paliwa,ponieważ miasto dokłada ze swojego budżetu na paliwo .Nie mogą dolewać co chwile jakiegoś syfu bo by zabrali im dotacje(wiem o tym bo mam znajomego który tam pracuję) autobusy tankują z tego samego dystrybutora co i ja.Może to dziwne rozwiązanie ale odczuwam poprawę!!!
Apropo spuszczania to ja robie tak samo . Jest to cholernie męczące . Teraz jechałam do Łodzi na Moto Weteran Bazar i cholernie mnie to wkurzało
Apropo spuszczania to ja robie tak samo . Jest to cholernie męczące . Teraz jechałam do Łodzi na Moto Weteran Bazar i cholernie mnie to wkurzało
sandra pisze:Golfik wyleczony jak ktoś ma problem z nastawnikiem to kierować sie do ADAMM'a
Szybka ,sprawna obsługa naprawdę POLECAM!!!!!!
Zaproszenie na kawę i ciastko zawsze aktualne! pozdrawiam
Pogratulować ADDAM'owi szybkiej i sprawnej obsługi.
A dla Ciebie Cieszę się że ty też się cieszysz i że już auto Ci się nie krzaczy