kontrolka oleju swieci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
padająca pompa oleju, kończące się panewki, ogólnie słabe ciśnienie oleju. jak go katujesz to olej się rozgrzewa co raz mocniej, i przy nagłych spadkach obrotów dławik nie zdąży się zamknąć by utrzymać ciśnienie i przez to taki efekt. zalej milerala choć i to nie wiele pomoże, doej mu ze 2 moto doktorki i do żyda bo remontować copa się nie opłaca. dół do roboty
btw. ciśnienie może też uciekać na rozrządzie, na chydropopychaczach nawet i 0,5 bara może spierdolić.
btw. ciśnienie może też uciekać na rozrządzie, na chydropopychaczach nawet i 0,5 bara może spierdolić.
- kITA
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzisiaj znalazłem manometr i żeby było dobrze,zmierzyłem ciśnienie oleju na filtrze oleju i na glowicy.na wolnych obrotach mam ok 0.2 bara,a przy 4500 obr. 3 bary.Na glowicy jest o 0.3 bara mniej.A brzęczek po podłączeniu altka brzęczy aż do 4000 obr.O co chodzi?? Wymieniłem już czujnik na głowicy.Jutro poleci ten na filtrze.Czy problem może być w liczniku,bo mam wrarzenie że ktoś w nim grzebał(licznik zawyża o 20 km/h,obrotek też chyba pokazuje z 500 obr. więcej .Jak odłącze obrotomierz to kontrolka miga tylko na wolnych obr.Zgłupałem już