ten osprzet byl wczesniej stestowany w poprzednim golfie Adama bedzie kolejny killer BZAmariachi pisze:wszystko widzę weszło na styk, szczególnie turbina,
super fachowa robota, tak to pięknie poukładane i ogarnięte jakby fabryka takiego wypuściła.
Golf 3 tdi ASZ + GT2260V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
Re: Golf 3 tdi ASZ + GT2260V
Nie trzeba tego izolowac od komory?mirass pisze: wygląda jak ITG. Bardzo dobre filtry nadające sie do aut z przepływkami
Pozdr.
VCDS i PerformanceBox - zapraszam. :]
To miejsce w ktorym jest filtr jest optymalne i nie ma tam wysokiej temp. wiec niema sensu tego izolować.Nie trzeba tego izolowac od komory?
Pozdr.
A co do mocy okaze sie po strojeniu....W sumie nie wiadomo do konca w jakiej kondycji jest motor (parametry na vagu ok pracuje cicho itp.) i jakie kreski wygeneruje....Ale ta 2XX z przodu powinna byc bez problemu
A co do wałka...właściciel zapewnia ze bedzie napewno jak tylko ogarnie się z $$$ "czasem"
[ Dodano: Sob Lut 21, 2009 11:55 ]
Lag jest wiadomo przy takiej spręzarce trudno zeby nie było....I tak dokladnie jest tutaj osobiscie mialem tą sprezarke w silniku VP i powiem ze w PDku ona troche zachowuje sie innaczej...auto mimo ze nie wystrojone jest takie bardziej elastyczne....Turbo jest wysoko bo taki zastosowany jest kolektor wydechowy od 1,6 td....Sprzęgło od VR6no bardzo ładnie jak z lagiem ? bo u mnie bez strojenia zaczynał jechać dopiero od 3 tys... czemu to turbo tak wysoko ? pewnie zeby spaliny miały jak najkrótsza droge :d macie fote kolektora ?:P od czego sprzęgło ? hehe będzie śpiewał właściciel ode do trakcji
foto kolektora
może jakaś fotka z dołu. Jak w takim silniczku w mk3 jest miska, tak jak seria , czy niżej??
Fotki z dolu narazie niema zadnej ale miska wydaje mi sie ze jest na takiej samej wyskosci jak w 1Z śmiem tak twierdzic bo zalozona jest ori osłona pod silnik i tylko lekko trzeba bylo ja przyciac pd strony rozrządu ze wzgledu na kształt miski
[ Dodano: Sob Lut 21, 2009 12:08 ]
Do eski kompletuje graty niebawem jakies fotki z przebiegu prac Dodam ze leża juz dwie piękne sprezarki K04 z RS6zapodaj lepiej co tam z eSą robisz... bedzie coś nowego na forum, bo mocnych TDI juz jest chyba więcej jak słabych
Ostatnio zmieniony sob lut 21, 2009 13:04 przez aw69, łącznie zmieniany 3 razy.
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
Tak jak zaprzal napisal to raz....chodz z drugiej strony ten zestaw siedzial w moim aucie i wiem ze jest dobry i wszystko ladnie sie sprawowalo, jeśli przyszlo by nam szukac turbiny na nowo mozliwe ze zagościla by gt2256V, ale wlasciciel jest glodny mocy wiec mysle ze te turbo to strzał w 10.aw69, czemu zdecydowaliscie sie na te turbine, a nie na gt2256? dlatego, ze mieliscie juz taka z poprzedniego auta czy jakis inny powod?
pozdr.
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
Co do mocy, to wiem, ze ta ma wiekszy potencjal.
Ale na poprzedniej stronie Rapix napisal, ze wlascicielowi nie zalezy na mocy, tylko na bezpiecznym setupie i to mnie zmylilo. Do jazdy na codzien chyba jednak lepsza bylaby 2256, bo lepiej idzie z dolu. Tak slyszalem, na 2260 nie jezdzilem.
Pozdrawiam i powodzenia!
Ale na poprzedniej stronie Rapix napisal, ze wlascicielowi nie zalezy na mocy, tylko na bezpiecznym setupie i to mnie zmylilo. Do jazdy na codzien chyba jednak lepsza bylaby 2256, bo lepiej idzie z dolu. Tak slyszalem, na 2260 nie jezdzilem.
Pozdrawiam i powodzenia!
Ostatnio zmieniony sob lut 21, 2009 13:40 przez k-meal, łącznie zmieniany 2 razy.
VCDS i PerformanceBox - zapraszam. :]
-
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przy 2000tys obr/min musisz miec 1-1,1 bara bo inaczej dół jest tragiczny. GT 2256 przy 2tys potrafia dawac 1.3-1.4 bara co powoduje ze jeździ sie miodnie na loszceuysy pisze:ładnie to wszystko wygląda, Tylko lader strasznie blisko dolotu i maski (pewnie to zabezpieczycie)
Ciekawi mnie tylko jedno - przy jakich obrotach i z jakim lagiem ta locha odpala na takim kolektorze (po wystrojeniu ofcoz bo teraz to mniej więcej wiem jak jest )
www.vagtune.pl tel. 502730289