Drzwi opadaja, byly poprawiane i znow o samo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To nie jest śruba tylko wieloklin który właśnie do tego służy. Nie reguluje zawiasu tylko kąt pochylenia drzwi. I jak wszystko działa sprawnie to jest ok. Ja co roku w Polówce smaruje to i nic się nie dzieje. Jak to nie ma odpowiedniego nasmarowania to właśnie ten wieloklin się przycina i samoczynnie przestawia drzwi. I dlatego opadają. A poza tym po to to jest że wraz z wiekiem i wyrobieniem materiału jest możliwość podregulowania.[/quote]
Czyli wystarczy go przesmarować czy muszę to regulować??
Czyli wystarczy go przesmarować czy muszę to regulować??
Czyli wystarczy go przesmarować czy muszę to regulować??[/quote]kijannaa pisze:To nie jest śruba tylko wieloklin który właśnie do tego służy. Nie reguluje zawiasu tylko kąt pochylenia drzwi. I jak wszystko działa sprawnie to jest ok. Ja co roku w Polówce smaruje to i nic się nie dzieje. Jak to nie ma odpowiedniego nasmarowania to właśnie ten wieloklin się przycina i samoczynnie przestawia drzwi. I dlatego opadają. A poza tym po to to jest że wraz z wiekiem i wyrobieniem materiału jest możliwość podregulowania.
Kapnąć oleju zawsze nie zawadzi. Ale tym trzeba podregulować drzwi.
[ Dodano: Pią Gru 02, 2005 10:22 ]
W weekend zrobię zdjęcia jak wygląda to u VW POLO i trochę opiszę tego.
ktoś napisał ze jest tam sróbka pod czarnym kapturkiem do regulowania
drzwi tyle ze ta sróbka ma pare milimetrów gwintu i moim zdanie służy to bardziej
do blokady by drzwi sie nie spadły z jakiegoś powodu z zawiasów niż
regulowanie opadających drzwi.
Ja podłożyłem podkładki i jest gitara
drzwi tyle ze ta sróbka ma pare milimetrów gwintu i moim zdanie służy to bardziej
do blokady by drzwi sie nie spadły z jakiegoś powodu z zawiasów niż