[mk3] lampki drzwiowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
- marekos
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja proponuje samemu takie lampki zrobić z diod led. Diody flux dają naprawde dużo światła. Mam zamiar takim diodmi podświetlic bagażnik i właśnie zrobić takie podświetlanie w drzwiach. W bagażniku instalacja jest trywialnie prosta, jesli chodzi o drzwi to musze popatrzeć, ale wydaje mi się że też nie jest specjanie skomplikowana. Tak jak napisał Bondas dołączyć do wyłączników drzwiowych które by zwierały katody do masy a anody dołączyć do plusa.
[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]
oto zdjeciaJedEn pisze:ku_bi, wrzuc zdjecia tych swoich lampek, bede wdzieczny <piwo>
rydzu, ja tez bym poprosil o opisy podlaczenia ([email protected]), dzieki
pzdr
Żeby urwać wszytkie spekulacje, wczoraj przetłumaczyłem jedną z porad i wsadziłem na moją stronę. W dziale Tips&Trick ostatnia porada powinna wszsytko wyjaśnić.
Z tego co pamiętam to mi w ASO krzykneli 65 pln za sztukę,ale każdy serwis ma innaczej liczone ceny więc na mojej stronce macie kilka numerów wg. VAG i można dzwonić po serwisach, jak ktoś znajdzie tanio to niech daje znać.
Faktycznie w drzwiach nie ma plusa, trzeba ciągnąć go do światełka, niemcy proponują z zapalniczki (prąd jest nawet bez przekręconego kluczyka)
Z tego co pamiętam to mi w ASO krzykneli 65 pln za sztukę,ale każdy serwis ma innaczej liczone ceny więc na mojej stronce macie kilka numerów wg. VAG i można dzwonić po serwisach, jak ktoś znajdzie tanio to niech daje znać.
Faktycznie w drzwiach nie ma plusa, trzeba ciągnąć go do światełka, niemcy proponują z zapalniczki (prąd jest nawet bez przekręconego kluczyka)
- JedEn
- Nowicjusz
- Kontakt:
no wlasnie rydzu bo ja podalem na wstepie prawidlowa polaryzacje ty podales ze masz plus na dzwiach i potwierdzone to zostalo przez kubi punktem wiec myslalem ze macie cos popi........ne z tymi wlacznkami a inaczej one nie moga byc bo mialbyz niezle zawarcia albo akum trzeba by odwrotnie podlaczyc
wiec kubi minus z czujnika dzwi a staly plus znajdziesz za tablica bezpiecznikow tylko po bezpieczniku nie prosto z aku
wiec kubi minus z czujnika dzwi a staly plus znajdziesz za tablica bezpiecznikow tylko po bezpieczniku nie prosto z aku
mozesz sprawdzic to tak ze bez kluczyka jak bedziesz mial + to wyciagnij bezpiecznik i zobczysz czy jestes za bezpiecznikiem czy przed Jak go wyciagniesz to + powinien zniknąć Albo z zapalniczki pociagnij to na lewa i prawa strone drzwi bedziesz mial tak samo daleko Tez jak sie zrobi cieplo chce takie lampki w swoim mkII zalozyc
Piotrek