Kłopoty z paleniem TDI 1Z

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sanky
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sanky » ndz mar 26, 2006 00:34

Corvax pisze:Oczywiście - mogę Ci polecić mojego mechanika:
GRADO-CAR
Mechanika pojazdowa Zbigniew Gradowski
96-100 Skierniewice
ul. Górna 11 (Zadębie)
tel. 046 833 02 25

natomiast co do regeneracji wału:
AUTO-SZLIF
Mechanika pojazdowa
95-015 Glowno, ul. Swoboda 35
tel 042 719 31 06

Dzięki za namiary :pub: - rozumiem że gość zna się na rzeczy, a szczególnie jeśli chodzi o te nieszczęsne kliny? musze się do niego jak najszybciej udać ponieważ koło pasowe chodzi na boki jak szalone i silnik strasznie głośno zaczoł klekotać, więc czas najwyższy.
jeszcze pytanko ile gość weźmie (plus-minus) za robocizne wg Ciebie?
pzdr

rafek81

Re: Kłopoty z paleniem TDI 1Z

Post autor: rafek81 » śr mar 29, 2006 14:53

Pruszkowiak pisze:Dziś ledwo zapaliłem swojego golferka.Ja go kręce na rozruszniku a on prawie prawie załapuje i jakoś niechce zaskoczyć ale po ciężkich próbach jakoś zapala.Z tłumika wtedy idzie biały dym.Po pewnym czasie pojechałem do mechanika i podpiał go pod komputer ale on nic nie wykazał tylko coś z przepływomierzem ale to raczej nic nie ma do palenia.Gościu powiedział mi że się przestawił pasek na ząbku i trza wyregulować pompe olejową czy coś takiego.Jeszcze zobaczyłem że na zimnym silniku to mi się raz grzeją świece a czasami to to przez sekunde zaświecą ale czy świece mają coś do paska rozrządu.Jaka jest wasza opinia?
Maiałem identyczny problem.. u mnie padł zaworek zwrotny z pompy paliwa i ropcia uciekala spowrotem do baku.. Pomogło wstawienie przed filtr paliwa zastawke za 5pln..

barca90
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: barca90 » śr mar 29, 2006 15:34

Przyłączę sie do dyskusji bo ostatnio przerabiałem ten problem. Gość zrobił szlif wału bez jego wyciągania i założył mi do silnika 1,9 TD kółko zębate z silnika 1,9 TDI. Koszt naprawy to 200 złoty robocizna(szlif wału, montaż i demontaż rozrządu) i 30 zł kółko zębate, 6 zł śruba i dał jakieś oringi jeszcze od strony rozrządu.Razem 260 zł. Gość ma warsztat w Skoczowie Adres:Władysław Tyrna Harbutowice 57 43-430 Skoczów Tel:033 53 43 42. Dodam jeszcze dla zainteresowanych iż na kolejkę do gościa trzeba czekać około .............2 miesięcy. Facet naprawia tylko Volkswageny i Audi. I ma około 1000 klientów dlatego tak długo trzeba czekać. Mam nadzieję że komuś pomogłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”