Jaka średnica tarcz 256, 280mm?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Progresywny
- Lubie to!
Jeśli masz 256mm założoną to kup również 256mm. Ugadaj sie poprostu ze sprzedawcą że gdyby nie pasowała to zwrócisz lub zamienisz. Z tymi katalogami też różnie bywa!
Cześć,
A czy w Golfie IV 1.4 seryjnie montowane są tylko 256? Bo właśnie zabieram się za zmianę i po przeczytaniu tego wątku zwątpiłem Bo różni sprzedawcy różnie podają jedni 256 a drudzy 280 (( To jaka ma być?
Pozdrawiam,
Paweł
A czy w Golfie IV 1.4 seryjnie montowane są tylko 256? Bo właśnie zabieram się za zmianę i po przeczytaniu tego wątku zwątpiłem Bo różni sprzedawcy różnie podają jedni 256 a drudzy 280 (( To jaka ma być?
Pozdrawiam,
Paweł
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
wasilek82, prawda jest taka że jak nie zmierzysz to na 100% pewności miał nie będziesz...a chyba lepiej zdjąć koło i zmierzyć niż kupić złe tarcze
280mm jeszcze w 1.4 nie widziałem...co nie znaczy że na pewno masz 256, ale jednak stawiam na mniejszą tarczę
280mm jeszcze w 1.4 nie widziałem...co nie znaczy że na pewno masz 256, ale jednak stawiam na mniejszą tarczę
Qto Dzięki za odpowiedź. Najgorsze jest to, że nie mam lewarka..... Dopiero będę mógł to zobaczyć w sobotę, a chciałem w sobotę już sobie wymienić..... Ale zaufam Twojej wiedzy i zaryzykuję... wezmę 256, najwyżej wymienię na większe
-
- Nowicjusz
Orientuje się może ktoś czy byłą jakaś różnica pomiędzy hatchbackiem i kombi? Jeśli Golf SDI w wersji hatchback miał seryjne tarcze o średnicy 256mm to Golf Variant SDI seryjnie też takie ma?
- Paweł Marek
- V.I.P.
wielorybek, niema takich zasad, tarcze nie były konkretnie przypisane pod typ silnika ani pod typ nadwozia, po prostu zmieniając trzeba pomierzyć zobaczyć czy są wentylowane, czy pełne , zwłaszcza że ktoś przed tobą mógł hamulce już zmienić na większe.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Jaka średnica tarcz 256, 280mm?
Zdjąłem koło i zmierzyłem. Tarcze wentylowane, 280mm :]Paweł Marek pisze:wielorybek, niema takich zasad, tarcze nie były konkretnie przypisane pod typ silnika ani pod typ nadwozia, po prostu zmieniając trzeba pomierzyć zobaczyć czy są wentylowane, czy pełne , zwłaszcza że ktoś przed tobą mógł hamulce już zmienić na większe.