1.4 16V - szarpie i muli przy przyspieszaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.4 16V - szarpie i muli przy przyspieszaniu
Wielkie dzięki dla marcin7x5 naprowadził mnie na problem okazało się że kostka z przepływomierza była wypięta;) taki banał a ile stresu;) dzięki wielkie za pomoc
-
- Mały gagatek
Re: 1.4 16V - szarpie i muli przy przyspieszaniu
Może poleć wymianę uszczelek pod kolektorem ssącym . Tylko nie daj do jakiegoś sprawdzania . Sprawdzanie przez jakieś tam pryskanie jest mylne . Uszczelki z czasem twardnieją i zachowują się różnie w różnej temperaturze silnika jak i otoczenia zewnętrznego czy czasu jazdy autem . Silnik czasami podszarpuje czasami może mulić moc . Pozdrawiammarcingt.golf pisze:Witam odświerzam temat bo mam bardzo podobny problem ale mam silnik 1.6 SR i moje pytanie jak to wybadać czy to pompa?? U mnie przy przyspieszaniu tak do 3tyś obr. muli i szarpie a powyżej 3 tyś obr idzie jak młody zając;) prosze o pomoc bo niewiem czy wymieniać świece i filtry czy szukać pompy ;/ z góry dzięki pozdro
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Re: 1.4 16V - szarpie i muli przy przyspieszaniu
Odgrzałeś kotleta.ryszard4352 pisze:Może poleć wymianę uszczelek pod kolektorem ssącym . Tylko nie daj do jakiegoś sprawdzania . Sprawdzanie przez jakieś tam pryskanie jest mylne . Uszczelki z czasem twardnieją i zachowują się różnie w różnej temperaturze silnika jak i otoczenia zewnętrznego czy czasu jazdy autem . Silnik czasami podszarpuje czasami może mulić moc . Pozdrawiammarcingt.golf pisze:Witam odświerzam temat bo mam bardzo podobny problem ale mam silnik 1.6 SR i moje pytanie jak to wybadać czy to pompa?? U mnie przy przyspieszaniu tak do 3tyś obr. muli i szarpie a powyżej 3 tyś obr idzie jak młody zając;) prosze o pomoc bo niewiem czy wymieniać świece i filtry czy szukać pompy ;/ z góry dzięki pozdro