turbina 1.9 TDI ALH świst oznaczający że pada turbo?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

power3
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: power3 » czw mar 29, 2012 20:55

Mam ten sam silnik. U mnie było tak że czesto swiczala turbina dosyc glosno i samochod łapal odciecia, nie dało sie nim tez jechac wiecej jak 100km/h. Mechanik wymienil mi przeplywke i auto smiga a turbiny prawie nie slychac. Moze nie ma sensu wymieniac przeplywki skoro auto nie lapie odciec.

Awatar użytkownika
szewczi90
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: turbina 1.9 TDI ALH świst oznaczający że pada turbo?

Post autor: szewczi90 » czw mar 29, 2012 22:12

power3 pisze:Mam ten sam silnik. U mnie było tak że czesto swiczala turbina dosyc glosno i samochod łapal odciecia, nie dało sie nim tez jechac wiecej jak 100km/h. Mechanik wymienil mi przeplywke i auto smiga a turbiny prawie nie slychac. Moze nie ma sensu wymieniac przeplywki skoro auto nie lapie odciec.
odcięć nie łapie ale może dla tego że jeszcze nie jest tak bardzo źle z tą przepływką może to tylko kwestia czasu? wiesz dziś mi koleś sprawdził turbo jest w porządku moge się o nie nie bać ale zastanawiam się nad tą przepływką nie wiem czy jechać wsadzić 400zł to sporo można to o wiele taniej zrobić tak mi się wydaje, doradźcie help

Obrazek

vvenon
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vvenon » ndz paź 09, 2016 17:24

Wymiana (usunięcie) przelotu Spalin do EGR-a Wymaga wiedzy Małpy.Potrzebujesz Dzień wcześniej Spryskać dolne Sruby ,najlepiej Kilka razy (zapieczenie) A pózniej. Mała grzechotka i Nasadka 6-kątna 13 i Imbus Chyba 8 .... Przy Okazji odkręc EGR i zrób sobie Dwie Blaszki .....A Kawałki Pękniętej Rułki daj do kosza ..Dziękuję :hmm: Napisz Priv Jak Potrzebujesz więcej szczegółów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”