dobór audio w mk1
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
dobór audio w mk1
Myślę, że z 13-tkami w nogach będzie podobnie jak z jakimiś porządnymi kopiącymi 10-tkami pod wzmakiem, a rzeźba komór do 13-tek wyjdzie nawet drożej niż zrobienie porządnego panela na drzwi, więc jak dla mnie rozwiązania są 2. Albo mocny kompromis i system 10-tkach w deske, albo robić panele w drzwi...
dobór audio w mk1
czyli decyzja podjeta
zostaje przy tych 10 tylko
jaki wzmacniacz pod głosniki które podawełem na poczatku
GROUND ZERO GZRC 100FX
u-DIMENSION Jr COMP- 4
DLS R4
muzyka :rock rege
cena do 1300 zł +- 150 zł głosniki okablowanie wzmacniacz
zostaje przy tych 10 tylko
jaki wzmacniacz pod głosniki które podawełem na poczatku
GROUND ZERO GZRC 100FX
u-DIMENSION Jr COMP- 4
DLS R4
muzyka :rock rege
cena do 1300 zł +- 150 zł głosniki okablowanie wzmacniacz
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
dobór audio w mk1
ddaan, masz gdzie tweetery włożyć, będziesz robił słupki, czy też mają zostać oryginał
Głośniki ground zero od razu odpuść...
Głośniki ground zero od razu odpuść...
dobór audio w mk1
mam miejsce na tweetery
w desce zad kratkami sa specjalne dziury też zmaskowane kratką gwizdki wchodza tam idealnie
w desce zad kratkami sa specjalne dziury też zmaskowane kratką gwizdki wchodza tam idealnie
dobór audio w mk1
same średnie 10 zamontuj w drzwi i też będą działać, do tego mały wooferek za łamacz kolan od strony pasażera, też nie ma szału takiego jak tuba na cały bagażnik ale przyjemnie gra. Wysokie tony włóż w duże kratki nawiewów najlepiej w jakiejś wygłuszonej "doniczce" żeby nie szło w kanały. I tyle, jedzie się z takim zestawem przyjemnie a nie szpeci. Bo takie coś ciulato wygląda w MK1...
dobór audio w mk1
Nic raczej nie wymyślisz poza drzwiami. No chyba, że gdzieś upchniesz skrzynki 10-15L z przodu.
1300zł na kompletny przód, czy jeszcze sub, bo to bardzo duża różnica.
Wzmacniacz 2Ch, czy 4Ch itd
Kabelki, tak czy inaczej to zestaw DIETZ 20mm^2 - za 100-150 z wysyłką kupisz. Ciężko skompletowac taki zestaw w tej cenie, dla tego to się opłaca.
Wygłuszenie. Tutaj zależy ile wyjdzie za resztę klocków do całej układanki. Dystanse to około 30zł + KW
Wygłuszenie tańszymi matami, lub po kosztach matą dekarską + przyłożenie się do oczyszczani i odtłuszczania. Dla tych co się przyczepią :p - lepsza mata dekarska, niż brak wygłuszenia.
Reszta sprzętu zalerzy od odpowiedzi na powyższe pytanie.
1300zł na kompletny przód, czy jeszcze sub, bo to bardzo duża różnica.
Wzmacniacz 2Ch, czy 4Ch itd
Kabelki, tak czy inaczej to zestaw DIETZ 20mm^2 - za 100-150 z wysyłką kupisz. Ciężko skompletowac taki zestaw w tej cenie, dla tego to się opłaca.
Wygłuszenie. Tutaj zależy ile wyjdzie za resztę klocków do całej układanki. Dystanse to około 30zł + KW
Wygłuszenie tańszymi matami, lub po kosztach matą dekarską + przyłożenie się do oczyszczani i odtłuszczania. Dla tych co się przyczepią :p - lepsza mata dekarska, niż brak wygłuszenia.
Reszta sprzętu zalerzy od odpowiedzi na powyższe pytanie.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
Alpine Fantomface CDA-7897->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1)->woofer Focal K2P, Rodek R4100A2->STX 8" 23L@35Hz
dobór audio w mk1
mata juz mam wygłuszona cała podłoge
grodz wygłuszona matami boll
drzwi chyba zainwestuje w cos lepszego i wygłusze jakimis profi matami
wzmacniacz 2 kanałowy
czy wstawie tam skrzynki trzeba przemyslec sprawe
zrobic jakas prowizoryczna skrzynke czy sie zmiesci i kombinowac dalej
dystanse nie potrzebna jesli bede miał skrzynki ?
głosniki na pewno nowe a wzmacniacz preferował bym używany
grodz wygłuszona matami boll
drzwi chyba zainwestuje w cos lepszego i wygłusze jakimis profi matami
wzmacniacz 2 kanałowy
czy wstawie tam skrzynki trzeba przemyslec sprawe
zrobic jakas prowizoryczna skrzynke czy sie zmiesci i kombinowac dalej
dystanse nie potrzebna jesli bede miał skrzynki ?
głosniki na pewno nowe a wzmacniacz preferował bym używany
dobór audio w mk1
Skrzynki o ile gdzieś zmieścisz i nie będziesz miał miejsca na nogi jak w "maluchu", to będzie to wyglądało idiotycznie. Lepiej już wstawić dystans/pierścień w drzwi i obłożyć go skórą/skajem w kolorze tapicerki drzwi, albo takim kolorem co nie będzie się gryzł. Nie wiem jak jest z głębokością montażową na głośniki. Pewnie będzie przeszkadzało, ale osobiście bym zrezygnował z możliwości opuszczenia szyby do samego dołu do fajnego grania. Zresztą ja raczej nigdy nie opuszczam szyby do końca. Maksimum otwieram 2/3 szyby, ale to ja i to jest moje zdanie, a jak Ty zrobisz to już od ciebie zależy.
Moja dorożka - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=325090