Podgrzewanie płynu chłodniczego nie działa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Egr - nie mam zaślepiony, kiedyś miałem zaślepiony blaszką, ale nie widziałem różnicy, więc zdjąłem.
-
- Nowicjusz
Dzisiaj poszedłem do garażu, odpaliłem silnik i świece grzały, wszystkie 3, temperatura na wskaźniku była już prawie 90 stopni, a świece nadal grzały, zgasiłem silnik, odpaliłem jeszcze raz i już nie grzały, oczywiście dlatego że silnik był ciepły. A mam takie pytanie, czy w tym oznaczeniu na vagu co się składa z 8 cyfr te dwie co niemają znaczenia są na początku czy na końcu, bo znalazłem taką tabelę i z niej wychodzi jakby to miały być pierwsze dwie.
Re: Podgrzewanie płynu chłodniczego nie działa
Pierwsze dwie bez znaczenia, najczęściej istotna jest ostatnia - temperatura płynu chłodzącego i temperatura zasysanego powietrza.[email protected] pisze: A mam takie pytanie, czy w tym oznaczeniu na vagu co się składa z 8 cyfr te dwie co niemają znaczenia są na początku czy na końcu, bo znalazłem taką tabelę i z niej wychodzi jakby to miały być pierwsze dwie.
-
- Nowicjusz
Może ktoś na forum wie co to za książka z której bardzo często są przedstawiane zdjęcia i opisy
zeszyty serwisowe VW[email protected] pisze:Może ktoś na forum wie co to za książka z której bardzo często są przedstawiane zdjęcia i opisy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- krzysiek1aa
- Ma gadane
- Kontakt:
sprawdziłęm dzisia jvag-com grupe 16 no i
16/1 45,50
16/2- 00000000
16/3- 11 doczytałęm ze grzeja wszystkie(10 grzeja 2) (1 grzeje 1)
Ale świeczki nie grzeja wykreciłęm wszystkie 3 i na krótko sprawdziłem wygladają na dobre:)
przedzwoniłem też kable idące do świec i ok
temperatura płynu wynosiła ok -5 na czujniku
zasysanego powietrza było podobnie okolice -5
na dwoże -8
Pytanie czy to przekaźniki są winne?? 53 i 101??
16/1 45,50
16/2- 00000000
16/3- 11 doczytałęm ze grzeja wszystkie(10 grzeja 2) (1 grzeje 1)
Ale świeczki nie grzeja wykreciłęm wszystkie 3 i na krótko sprawdziłem wygladają na dobre:)
przedzwoniłem też kable idące do świec i ok
temperatura płynu wynosiła ok -5 na czujniku
zasysanego powietrza było podobnie okolice -5
na dwoże -8
Pytanie czy to przekaźniki są winne?? 53 i 101??
1z 1.9 tdi
ALH 1.9 tdi+0,216Bosch+GT1749VB+ CHIPS
ALH 1.9 tdi+0,216Bosch+GT1749VB+ CHIPS
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p5957098" onclick="window.open(this.href);return false;
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Podgrzewanie płynu chłodniczego nie działa
Czy w MK3 1Z też działa ta grupa? Bo u mnie same errory :/edido pisze:Załączanie przekaźników steruje komputer po spełnieniu warunków:
Vag - Silnik(001)->bloki pomiarowe(008)-> blok(016)
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
sledzi ktos temat ??
hej przed swietami z nadmiaru czasu postanowilem sie pobawic tymi swieczkami bo i mi nie dzialaja mam pytanko warunki spelnione mialem uwalony czujnik temp. powietrza w dolocie pokazywal jakies 10* gdy na zewnatrz bylo -2* wsadzilem mu rezystor i teraz ciagle wisi na -9,9* i swieczki grzeja ale kolejny warunek jest skopany tzn temp plynu chlodzacego w tabeli mamy ze nie powinna byc wieksza jak 70* ok u mnie jest mniejsza ale swieczki przestaja grzac przy ok 40* i tyle czy to jest normalne ? jak zrobic zeby grzały do 70* i wtedy sie wyłaczyły ?
hej przed swietami z nadmiaru czasu postanowilem sie pobawic tymi swieczkami bo i mi nie dzialaja mam pytanko warunki spelnione mialem uwalony czujnik temp. powietrza w dolocie pokazywal jakies 10* gdy na zewnatrz bylo -2* wsadzilem mu rezystor i teraz ciagle wisi na -9,9* i swieczki grzeja ale kolejny warunek jest skopany tzn temp plynu chlodzacego w tabeli mamy ze nie powinna byc wieksza jak 70* ok u mnie jest mniejsza ale swieczki przestaja grzac przy ok 40* i tyle czy to jest normalne ? jak zrobic zeby grzały do 70* i wtedy sie wyłaczyły ?