witam. Chciałem zapytać do czego sa te śruby.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 06, 2014 01:00

miernik starczy najtańszy za 14 zeta z Castoramy.
Skład spalin ustawisz sobie sam : podjedź na diagnostykę niech wsadza sondę analizatora do rurki pomiarowej przy kolektorze wydechowym - połączenie musi być uszczelnione, zdejm wtyczkę sondy lambda, kręć imbusem śrubą na przepływomierzu aż uzyskasz około 0,7 CO, podłącz sondę i gotowe.
Przepływkę radzę pomierzyć miernikiem ustawionym nie na omy tylko na volty, jeden styk miernika do masy drugi do kabla sygnałowego przepływki - dostęp masz po odchyleniu osłony wtyczki, to jest 2 lub 3 kabel nie pamiętam. Włączasz zapłon i ręcznie otwierając klapkę patrzysz na napięcie, rosnąć ma płynnie do około 4.8 V.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bor3030
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bor3030 » pn sty 06, 2014 15:35

sprawdziłem umnie jest 4,92V. Niebieski czujnik powinien być podłączony do licznika czy do kompa?????

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 06, 2014 18:44

do kompa

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

bor3030
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bor3030 » pn sty 06, 2014 21:00

oki jutro zobacze. oryginalne czujniki są tylko niebieskie i czarne czy też podróbki są takie???? bo te czujniki siedziały umnie w aucie a nieznam ich pochodzenia.

A oba czujniki powinny pokazywać temperaturę na liczniku czy tylko czarny???? sprawdziłem że na jednej kostce od czujnika jest 4,8V a na drugiej 9,7V dobrze czy źle???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk2 (1983 - 1992)”