czerwone "DI" oznacza, że silnik jest na pompowtryskach a nie, że musi mieć 130 KM. AJM ma 115 KM i też przecież ma DI czerwone, wyjątek stanowi silnik ARL z czerwonym TDI jako najmocniejsza jednostka montowana w Golfie MK4 w dieslu przy pojemności 1.9 litralukas600v pisze:Ja mam DI czerwone i mam 101ps,juz nie wiem jak to jest faktycznie z tymi oznaczeniami??
Pytanie o oznaczenie silnika.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2008 12:54 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
to jak z tym alh ma zmienna geometrie lopatek czy nie ma?
czy kierowniczki czym to sie różni?
Bo mam taki problem ostatnio autko cos słabo ciśnie i wyczysciłem egr zaslepiłem obieg wyczysciłem przeplywke i zawór podcisnienia, i dalej bez zmian i wymieniłem fitler paliwa i autko zaczeło jezdzić ale tylko przez 4 dni i teraz znowu mół
przez te 4 dni turbo przy 2 tys czuć było że ciagnie teraz niby jedzie ale do 100 na godz i lipa , wiec jak to jest albo ciagnie turbo albo nie ? wyl i wla nie pomaga mozna w ten sposób turbo przeczyścić? jak na tym linku czy to nie takie proste?
" onclick="window.open(this.href);return false;
chyba ze ten zawór podcisnienia pada ale go przeczyscilem nasmarowałem powinno smigać
czy kierowniczki czym to sie różni?
Bo mam taki problem ostatnio autko cos słabo ciśnie i wyczysciłem egr zaslepiłem obieg wyczysciłem przeplywke i zawór podcisnienia, i dalej bez zmian i wymieniłem fitler paliwa i autko zaczeło jezdzić ale tylko przez 4 dni i teraz znowu mół
przez te 4 dni turbo przy 2 tys czuć było że ciagnie teraz niby jedzie ale do 100 na godz i lipa , wiec jak to jest albo ciagnie turbo albo nie ? wyl i wla nie pomaga mozna w ten sposób turbo przeczyścić? jak na tym linku czy to nie takie proste?
" onclick="window.open(this.href);return false;
chyba ze ten zawór podcisnienia pada ale go przeczyscilem nasmarowałem powinno smigać
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oczywiście,że ma.mmmmat pisze:jak z tym alh ma zmienna geometrie lopatek czy nie ma?
Tutaj poczytaj http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=373372" onclick="window.open(this.href);return false;