Hamulce do mk2 - najlepsza opcja ??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Hamulce do mk2 - najlepsza opcja ??
Dobra sprawa wygląda tak. Zamontowałem hamulce z passata b3 do golfa II
Dawca passat b3 rok 91 silnik1.8 16v takie dane podawał mi przynajmniej sprzedający cześci.Czyli zwrotnice i zaciski z jarzmami.
Więc zamontować się da działają dużo lepiej jestem zadowolony.
Nie zrobiłem jeszcze geometrii ale auto zachowuje się poprawnie wiec myślę że i z tym nie będzie problemów
Dawca passat b3 rok 91 silnik1.8 16v takie dane podawał mi przynajmniej sprzedający cześci.Czyli zwrotnice i zaciski z jarzmami.
Więc zamontować się da działają dużo lepiej jestem zadowolony.
Nie zrobiłem jeszcze geometrii ale auto zachowuje się poprawnie wiec myślę że i z tym nie będzie problemów
Re:
Mógł byś rozszerzyć temat? Bo mi po swapie hebli na 280 pojawił sie ten sam problem,czyli pedał bierze u samego dołu...marcinas1983 pisze: Ja mam największą pompę założoną od T4 25,4mm i nie mam takiego problemu jak Wy tutaj opisujecie.
Teraz zastanawiam się czy wystarczy kupić zestaw naprawczy i zregenerować tą pompę?
Czy kupić właśnie z T4? Jeśli z T4 to na co zwracać uwagę kupując pompę? Czy natrafiłeś na jakieś problemy zakładają ja do mk2? Trzeba coś przerabiać czy pasuje p&p?
pozdro
Witajcie. Z gór prosze o to abyście po mnie nie jechali ponieważ wchodze dopiero w swiat grubszych modów. Poczytałem troche temat ale jakos nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi(jak dla mnie zamieszanie to z tego to z tamtego), a mianowice robie swap do mk2 z B4(vr6) i tak mam już założoną z niego pompe z ABS i teraz pytanie co dalej, jakie zwrotnice i cała reszta. zaciski mam z tego paska na cztery koła. Chce zostawić 4x100, a i przedewszystkim w mk2GT były już tarcze z tyłu. Prosze wypiszcie mi najlepiej czarno na biłaym co mam kupić żeby wszystko mi chodziło na tarczach 280 z przodu , zaciskach z b4 i żeby ABS założyć. A i czy jarzma z tych zacisków będa pasowac P&P. A i w końcu z czego czopy do tyłu dobrac?
Czyli mam rozumieć ,że po prostu kupuje pompę z T4 zakładam p&p i śmigam?TAZ pisze:Ona pasuje zamiennie ale ma większy tłok.
pozdro
- SzoFFer
- Mały gagatek
- Kontakt:
baloon21 pisze:Witajcie. Z gór prosze o to abyście po mnie nie jechali ponieważ wchodze dopiero w swiat grubszych modów. Poczytałem troche temat ale jakos nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi(jak dla mnie zamieszanie to z tego to z tamtego), a mianowice robie swap do mk2 z B4(vr6) i tak mam już założoną z niego pompe z ABS i teraz pytanie co dalej, jakie zwrotnice i cała reszta. zaciski mam z tego paska na cztery koła. Chce zostawić 4x100, a i przedewszystkim w mk2GT były już tarcze z tyłu. Prosze wypiszcie mi najlepiej czarno na biłaym co mam kupić żeby wszystko mi chodziło na tarczach 280 z przodu , zaciskach z b4 i żeby ABS założyć. A i czy jarzma z tych zacisków będa pasowac P&P. A i w końcu z czego czopy do tyłu dobrac?
hample na przod 280mm to albo z golfa II g60 albo cordoba/toledo/ibiza cupra /GT tam bylo 280mm z rozstawem 4x100
czopy z tylu sa takie same w passacie b4 jak i golfie II- na 99% ja bralem do mojego mk II (przerabialem z bebnow na tarcze tyl) kpl z passata b3 z absem i wsio pasowalo
- SzoFFer
- Mały gagatek
- Kontakt:
ttygrys5 pisze:Czyli mam rozumieć ,że po prostu kupuje pompę z T4 zakładam p&p i śmigam?TAZ pisze:Ona pasuje zamiennie ale ma większy tłok.
pozdro
tak jak kolega pisal
jak coś to mogę mieć pompę z t4 synchro jak coś to wal na PW
SzoFFer, co do przednich hebli to wystarczy mi kupic same zwrotnice z czujnikami? zaciski mam a tarcze to i tak jakieś dobre będe kupował.
- SzoFFer
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak
tarcze polecam mikody sport gt- te nacinane, nawiercane i wentylowane, takie mam u siebie i do tego klocki textara, ladnie hamuje mi to vr'ke
tarcze polecam mikody sport gt- te nacinane, nawiercane i wentylowane, takie mam u siebie i do tego klocki textara, ladnie hamuje mi to vr'ke
- ksiadzt
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Powitac. Trochę odgrzebie ten temat przepraszam że pytam bo odpowiedz na moje pyt była napisana już wczesniej ale jest sporo sprzeczności i sam już nie wiem co z czym
Chodzi o hamulce posiadam mk2 kiedyś siedział w nim 1,6 i heble są słabe posiadam mk3 vr6 na częsci i moje pytanie co mogę wykozystac z niego a co bym musiał dokupic żeby na tylke były tarcze i miec abs
serwo odpada bo jest kulka, nie wiem czy w wszystkich było tak mocowane do pedała ? jesli nie to pompę z abs mogę przełożyc do innego serwa tak ? potrzebny mi będzie czop na tył 4x100 i zgubiłem wątek od czego zaciski mogą byc od vr6 a czop od gti ?
Dziękuje za wyrozumiałośc
Chodzi o hamulce posiadam mk2 kiedyś siedział w nim 1,6 i heble są słabe posiadam mk3 vr6 na częsci i moje pytanie co mogę wykozystac z niego a co bym musiał dokupic żeby na tylke były tarcze i miec abs
serwo odpada bo jest kulka, nie wiem czy w wszystkich było tak mocowane do pedała ? jesli nie to pompę z abs mogę przełożyc do innego serwa tak ? potrzebny mi będzie czop na tył 4x100 i zgubiłem wątek od czego zaciski mogą byc od vr6 a czop od gti ?
Dziękuje za wyrozumiałośc
[url=http://miniurl.pl/56681][img]http://img689.imageshack.us/img689/1438/zakonczeniekalisz7a.th.jpg[/img][/url]
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
replika mojej serii
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3703885#3703885
A wie ktoś może czy do belki z B3 podejdą tarczowe heble z MkII ?
nie... belka z passata ma czop przykręcany na 6 śrub a golf na 4.. ale na belke z czopami z passka reszte gratów wejdzie ::P
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Nie rozumiem zbytnio co piszesz bo czop i tarcza to już jest wszystko... nie ma piasty jako tako tam...
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień