MK II GTI TDI by Cinek
Moderator: G0 Karcio
w tym tygodniu chciałem założyć opony na felgi, i zrobić przymiarke a tu śnieg
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Super sprzecik
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
dziś pierwszy raz zrobiło sie na tyle sucho żeby zimówki sobie poradziły, więc mały filmik sie udało nakręcić. niestety skrzynia nie pozwala na większe prędkości, ale na nasze drogi wystarczy
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
porównując wykres ze zmianą biegów też tak pomyślałem, tyle że ciężko opanować kierownice, biegi i do tego telefon w ręce. ale dzięki za trafne spostrzeżenie
im wyższy bieg to wyżej kręcisz - ja robie dokładnie odwrotnieuysy pisze:i tak za bardzo górą jeździsz, złap jakiegoś gtecha i spróbuj się opanować
na 1 do 4500 (mniej więcej bo jest to po prostu machnięcie wskazówki)
na 2 do 4200
na 3 i dalej do 4000
na wyższych biegach potrzebny jest bardziej moment, na niższych biegach warto podkręcić wyżej - ale to rzeczywiście musisz potestować
a ja swojego kręce non stop pod 5 tys obr jak mialem kiedys w miare seryjny stage to tez tak myslalem ale fure trzeba krecic i to wysoko moment to piczka auto jedzie mocą im jej wiecej tym lepiej i na gorze spreza sie jak porabany....dlatego jazda dieslami powoli mi sie nudzi na dzien dzisiejszy wolalbym mocną doładowana benzyne
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 13:00 przez aw69, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
predzej czy poźniej zawsze przyjdzie czas przejścia na słuszną stronędlatego jazda dieslami powoli mi sie nudzi na dzien dzisiejszy wolalbym mocną doładowana benzyne
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.