Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bankowo jest tam ke-motronic i bankowo samo ruszenie srubki to polsrodek i bedzie problem po zmianie walkow, a i spal informatora bo glupoty pisze, jak chcesz latac na kjs to kup pudelko typu mk1 z wykreconym silnikiem, bo audi to ty nie zablysniesz, ewentualnie jak masz quattro to turbulum i bedzie sie zwijac...Darek B pisze:dawkę paliwa reguluje siię na rozdzielaczu wtrysku, mam kogoś kto umie to wystroić , z informacji które mam wynika ze silnik jest sterowany kj tronikiem, nie wiem czy tam trzebazmieniać program.
co do opłacalności to chodziło mi o spodziewany przyrost mocy, i przy jakich obrotach?
chciałbym tym samochodem czasem pojechać na jakiś KJS więc zależałoby mi żeby podnieść parametry silnika który posiadam
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
audi 80 competition to limitowana wersja 80 quattro, ma oryginalne sportowe zawieszenie i skrzynię biegów o najkrótszych przełożeniach, nie chcę zmieniać silnika ponieważ zmieniłbym klasę i startowałbym z autami profesjonalnie zrobionymi do starów w rajdach o dużo większej mocy i nie użytkowanymi do normalnej jazdy.
Wtrysk może mi wystroić osoba która przygotowywała swoje audi do stertów w popularkach Pan Dwoiczko. Czy ktoś może powiedzieć ile kosztuje strojenie (zmiana programu i ewentualne jednoczesne ustawienie dawki paliwa) po wymianie wałków??
Wtrysk może mi wystroić osoba która przygotowywała swoje audi do stertów w popularkach Pan Dwoiczko. Czy ktoś może powiedzieć ile kosztuje strojenie (zmiana programu i ewentualne jednoczesne ustawienie dawki paliwa) po wymianie wałków??
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wlacza mi sie lekkie lapanie za słowka...Darek B pisze:audi 80 competition to limitowana wersja 80 quattro, ma oryginalne sportowe zawieszenie i skrzynię biegów o najkrótszych przełożeniach, nie chcę zmieniać silnika ponieważ zmieniłbym klasę i startowałbym z autami profesjonalnie zrobionymi do starów w rajdach o dużo większej mocy i nie użytkowanymi do normalnej jazdy.
piszesz ze bedzie ci wystrajal wtrysk pan Dwoiczko i pytasz sie ile kosztuje strojenie??? motronica stroi sie epromem a nie kreceniem srubkami... krecenie srubka powoduje tylko mase pozniejszych klopotow i duzo wieksze spalanie,
piszesz ze masz quattro i nie chcesz zmieniac silnika do przeskoczysz w klase wyzej, bo nie powojujesz, nie obraz sie ale pier.... glupoty, majac quattro i nawet 200 ps z wolnossaka pojedzie cie zwykla astra gsi 150 czy golf gti, i tez beda w tej samej klasie, wiec jesli chchesz wojowac to tylko chodzenie po bandzie z moca i osiagami auta plus kierownik ktory to ogarnie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
pewnie w każdym porządnym sklepie z częściami vw a jak nie chcesz szukać to na pewno w intercarsie od ręki dostanieszgrzesbidz pisze:Witam, gdzie moge dostac uszczelke pod przepustnice, ta taka zielona ?
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
sądze ze wałki z ABFa bedą miały +0.7mm większy wznios na krzywce względem tamtych ACE , ale musisz to dokładnie sam pomierzyć.Darek B pisze:mam pytanie odnośnie wałków rozrządu, czy zmiana wałków w silniku audi ACE (silnik identyczny jak w silnik KR, też na wtrysku mechanicznym kj tronik ) na wałki z silnika VW o symbolu ABF poprawią parametry silnika. Czy taka zmiana jest opłacalna??
jeśli się potwierdzi to co napisałem to zmiana jak najbardziej opłacalna.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
www.ebay.dePikus139 pisze:Ma ktos jakis sklep internetowy gdzie dostane walki SCHRICKA??
18K4F inside... RWD car :)
- przemoGTI
- Użytkownik
- Kontakt:
niewiele a trzeba uważąć żeby nie przecholowaćPikus139 pisze:Dzieki a wiesz cos moze o splanowaniu glowicy o ile splanowac i czy cos to da ??
zainwestuj w inne rzeczy zrób porting głowicy zapodaj digifanta...
[ Dodano: 13 Sty 2009 22:18 ]
z tego co tu sprawdzałem to wałki są tam takie jak w PL-ce więć nawet stopni mają wiecej te z ABF-aGTO pisze:sądze ze wałki z ABFa bedą miały +0.7mm większy wznios na krzywce względem tamtych ACE , ale musisz to dokładnie sam pomierzyć.
jeśli się potwierdzi to co napisałem to zmiana jak najbardziej opłacalna.
www.rs-tuning.pl
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD
usuwanie Fap Dpf NOX adblue
hamownia podwoziowa 2WD
Dzieki wiesz ja jesli chodzi o mechanike to jestem zielony:) co znaczy Abf??
[ Dodano: 13 Sty 2009 22:49 ]
Czyli od czego wziasc walki??
[ Dodano: 13 Sty 2009 22:52 ]
A digifant ??to jakas inna glowica czy przerubka?? tylko sie nie smiejcie ze mnie z gory dzieki:)
[ Dodano: 13 Sty 2009 22:49 ]
Czyli od czego wziasc walki??
[ Dodano: 13 Sty 2009 22:52 ]
A digifant ??to jakas inna glowica czy przerubka?? tylko sie nie smiejcie ze mnie z gory dzieki:)
[IMG]http://images78.fotosik.pl/597/c4dd2f708090b045m.jpg[/IMG]
- smokatsu84
- Użytkownik
- Kontakt:
Silnik 2.0 16 - 150 Km montowany w mkIII na przykładPikus139 pisze:co znaczy Abf??
jeśli masz silnik o oznaczeniu KR to najlepsze byłyby jakieś shricki (firma robiaca ostre wałki) bo te z abf raczej dużo już nie zdiałaja w KR-ce , czytałem jeszcze ze wkładaja abf i kr na przemian (wałki)Pikus139 pisze:Czyli od czego wziasc walki??
Rodzaj zasilania silnika , ty masz wtrysk mech a digi to wtrysk elektroniczny, najlepszy bedzie z g60 ( silnik z kompresorem np. corrado)Pikus139 pisze:A digifant
Uzywaj "szukaj" na forum
"fraza która szukasz" zanaczasz opcje: "wszytskie słowa i wyrazenia"
i czytasz