1Z szarpie i porady z forum nie pomagają
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
DAB Pomogło. Auto smiga jak nowe. Osobiście to nie widzę, żeby coś było wymienione, ale nie jestem mechanizatorem. Okazało sie też, że kabelek który idzie do n108 i który podejrzewałem o przetarcie jest jednak cały i nie był wymieniany. Tak czy siak, zapłaciłem 400 ale wszystko OK. Szybko, sprawnie..tylko drogo. Aha, podobno jeszcze poprawili złączkę od przepływomierza. Pozdrawiam i powodzenia. Ja ma nadzieję, że mojego uda się sprzedać.
- Stecko
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam
Widze ze niektorym si eudalo:) moj dalej swiruje czasami. Ostatnia moja diagnoza to ze szarpie przy deszczowej pogodzie... ale dzis mnie zadziwil- pogoda ladna a ten szaleje- ale zauwazylem ze tylko gdy temp silnika dochodzi do 90st na zimnym jest ok... jakies rady? gdzie znajde pome vacum w silniku 1z- zdjecie mile widziane:) Nastawnik raczej ok - odpinalem koste i dalej szarpal, stukanie we wtrysk tez nie pomoglo choc lekko szarpal gdzy uderzalem w niego ale znowu miernikiem i ok.... ehhh meczy mnie juz ten golfik...
Widze ze niektorym si eudalo:) moj dalej swiruje czasami. Ostatnia moja diagnoza to ze szarpie przy deszczowej pogodzie... ale dzis mnie zadziwil- pogoda ladna a ten szaleje- ale zauwazylem ze tylko gdy temp silnika dochodzi do 90st na zimnym jest ok... jakies rady? gdzie znajde pome vacum w silniku 1z- zdjecie mile widziane:) Nastawnik raczej ok - odpinalem koste i dalej szarpal, stukanie we wtrysk tez nie pomoglo choc lekko szarpal gdzy uderzalem w niego ale znowu miernikiem i ok.... ehhh meczy mnie juz ten golfik...
-
- Mały gagatek
u mnie jest podobnie - też mi szarpie jak popada deszcz. na vagu wyskakuje mi błąd czujnika obrotów silnika. kiedys poruszałem wtyczką od tego czujnika i na jakis czas szarpanie ustało jednak ostatnio znowu zaczęło się to samo. podejrzewam że to cos z przewodami,moze jest jakieś zwarcie od wilgoci,coś może nie łączyć itp.
nie długo postaram sie sprawdzić czujnik obrotów silnika i dam znac co z tego wyjdzie - wtyczka od niego znajduje sie obok wtyczki od wtrysku sterującego a sam czujnik jest koło filtra oleju
nie długo postaram sie sprawdzić czujnik obrotów silnika i dam znac co z tego wyjdzie - wtyczka od niego znajduje sie obok wtyczki od wtrysku sterującego a sam czujnik jest koło filtra oleju
Ostatnio zmieniony wt paź 14, 2008 21:41 przez vwgolf fan, łącznie zmieniany 1 raz.