roznice ASZ a ARL tylko konkrety

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
strikez
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: strikez » pn lis 02, 2009 22:52

benzyna smierdzi h***. mam cos dobrego tylko mi silnik nei pasuje. wiec chce zaczerpnac informacji. jesli nie zamierzasz nic wnosic do postu to po prostu nic nie pisz i nawet nie czytaj.

moge kupic od szwagra silnik ASZ za 2k dla tego sie nad tym zastanawiam. pytanie czy elektryke tez trzeba przekladac bo to w sumie kluczowe zagadnienie i jak dla mnie najtrudniejsze...

seat inca 1.9sdi - aktual
seat cordoba 1.6 - aktual
vw golf mk4 1.9tdi 110km automat AHF - aktual
vw golf variant mk3 1.9tdi 1z - aktual

Awatar użytkownika
Kris-THC
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
Silnik: AHF
Kontakt:

Post autor: Kris-THC » pn lis 02, 2009 23:07

Tak sobie czytam od początku i zastanawiam się co ty wnosisz do tego postu, może weź od SZWAGRA jakiegoś TDI zdrowego i wtedy już coś ci ludzie poradzą, jeśli będziesz wiedział co masz oczywiście, i jeśli na drugi dzień nie okaże się że to jednak nie ten silnik który masz bo masz inny. Przeczytaj jeszcze raz co do tej pory napisałeś. Dobrze że wiesz przynajmniej jakiego koloru jest skóra, to bardzo ważne w dożywotnim Golfie :grin: Jak ten ASZ jest niezmęczony to weź go ale bez osprzętu bo jak mierzysz w 250KM to niewiele ci się przyda...

[ Dodano: Pon Lis 02, 2009 22:10 ]
strikez pisze:wystrojenie mnie nie interesuje bo plany są w 250km jak nie lepiej
Dlatego proponuję R32 a jak śmierdzi to proponuję prysznic :helm:

Moc jest w mieście Łodzi gdzie bieganie psom szkodzi.
V.A.G.-ina way :) VAGina family :) Today, tomorrow, VAGina :)
Obrazek

Awatar użytkownika
strikez
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: strikez » pn lis 02, 2009 23:13

te 2 co kupilem to kupilem przez telefon - rozmowa z ojcem ktory sprowadza auta z CH. spodobaly mi sie z opisu oba diesle wiec na reszte wtedy mialem wyj***, no i oczywiscie cena byla taka a nie inna ze kupilem 2 w cenie 1 na polski przelicznik. AJM od roku czyli od momoentu rejestracji nie wyjechal z garazu jeszcze bo jest ciagle modzony. dopiero teraz przyszlo mi do glowy by sprawdzic czy to jest 115 czy 130. co do osprzetu to spokojnie od razu rzymu nie zbudowano. akurat skora jest w tym ktorego sie bede chcial pozbyc ( automat przede wszystkim a mi to juz nie wystarcza ). co do brania ASZ to po prostu nie chce wyjebac kasy w bloto i zeby auto kolejny rok mi stalo w garazu zanim sam ze wszystkim dojde do ladu. szukam prostych i skutecznych rozwiazan. gdyby byla druga sztuka asz 4-biegowego na 4motion w kolorze bialym to pewnie bym sie bez ale pokusil na takiego ale od dluzszego czasu takiego szukam i cosik nie ma wiec stad decyzja o swapie.

seat inca 1.9sdi - aktual
seat cordoba 1.6 - aktual
vw golf mk4 1.9tdi 110km automat AHF - aktual
vw golf variant mk3 1.9tdi 1z - aktual

Awatar użytkownika
Niemiec
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Niemiec » ndz lis 29, 2009 23:23

koło dwumasowe w ASZ i ARL jest takie same??

http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » pn lis 30, 2009 00:30

Niemiec, tak

rav_tdi
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: rav_tdi » pn lis 30, 2009 18:53

EnJoy pisze:sprzeglo,zawieszenia,hamulce -inne

tarcza sprzegla jak i docisk ta sama 038 141 032 g(tarcza) 038 141 025r(docisk) - powiem wiecej to samo w osce jak i 4-motion
dla mnie to znaczy, ze skoro sprzęgło jest inne, a tarcza i docisk taki sam, tooo, to chyba znaczy, że dwumas jest inny (to chyba miał na myśli autor tych słów w pierwszej mojej edytowanej linijce)
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2009 18:55 przez rav_tdi, łącznie zmieniany 1 raz.

SCIROCCO 4 EVER D BEST!!

Awatar użytkownika
EnJoy

Post autor: EnJoy » pn lis 30, 2009 23:17

rav_tdi, bo w cytowanym przez Ciebie fragmencie są różnice między wszystkimi PD.. nie tylko między ASZ i ARL..
Te dwie jednostki mają te same koło zamachowe (038 105 266AG), i ten sam kpl. sprzęgła
Ostatnio zmieniony pn lis 30, 2009 23:18 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.

marcuso86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marcuso86 » pt gru 25, 2009 13:52

W takim razie czy ori sprzęgło ASZ/ARL (oile są takie same) spokojnie wytrzymuje po czipie? Np w takim ARL po czipie czy nie ma zadnych problemów z przeniesieniem ok 180ps i 400nm jak i wytrzymałością dwumasy? Kto to przerabiał niech sie wypowie.

addam24
Nowicjusz
Nowicjusz

roznice ASZ a ARL tylko konkrety

Post autor: addam24 » śr sie 05, 2015 23:28

Witam.Mam wielka prosbe sprawdzilby mi ktos czy glowice w tdi pd sa takie same?I czy wersje z passatow I superb(ulozone wzdluznie) sa takie same jak poprzeczne?Glownie chodzi mi o to czy np arl,asz,btb ,ajm avf ma ta sama glowice.Z Gory Dziekuje.Jesli to mozliwe.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”