zwrotnicy nie zmieniaszhohner1993 pisze:witam mam pytanie czy zeby zmienic tarcze z pelnych na wentylowane razem z zaciskami trzeba zmienic jazmo czy zwrotnice tez?
Wentylowane zamiast pełnych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- hohner1993
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
przecież nie napisałeś czy tarcze 256 jak z GT czy 280 jak z gti. Na pierwsze wejdzie 14, na drugie nie mniejsze jak 15
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- don vittorio
- rock n roll
Maciek210, ja miałem.
Więc tak: ja mam GT - 1Z z 97 (początek) z ABSem i oryginalnie miałem 256 niewentyle z przodu a z tyłu będny. Teraz już nie... Nie wiem czy to było w opcji do dokupienia ale ponoć wersje silnikowe do 100 KM w GT tak miały. Do wymiany tarcz na wentylowane potrzeba innego jarzma (z szerszym wybraniem; tak jak pisze Michał_1977,) i innych klocków (trochę cieńszych) o ile dobrze pamiętam to do niewentyli klocek 19mm a do wentyli klocek 16 mm. Zaciski Lucas i Gierling pasują zamiennie.
Więc tak: ja mam GT - 1Z z 97 (początek) z ABSem i oryginalnie miałem 256 niewentyle z przodu a z tyłu będny. Teraz już nie... Nie wiem czy to było w opcji do dokupienia ale ponoć wersje silnikowe do 100 KM w GT tak miały. Do wymiany tarcz na wentylowane potrzeba innego jarzma (z szerszym wybraniem; tak jak pisze Michał_1977,) i innych klocków (trochę cieńszych) o ile dobrze pamiętam to do niewentyli klocek 19mm a do wentyli klocek 16 mm. Zaciski Lucas i Gierling pasują zamiennie.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
- hohner1993
- Mały gagatek
- don vittorio
- rock n roll
hohner1993, przeczytaj temat - zaciski tak - jarzma nie.
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
- hohner1993
- Mały gagatek
- hohner1993
- Mały gagatek
zalozylem u siebie tarcze wentylowane z jarzmami do nich i po pierwszej przejażdżce nagrzały sie ze nie szło dotchnąć tarczy czy to normalne bo słyszałem ze zaciski od wentylowanych sa inne bo bardziej sie cofaja czy to prawda?
ciężki temat ja mam mk3 1994 1.8 abs variant gt i z przodu tarcze pojedyńcze a tył bębny i chce założyć tarcze wentylowane na przód i pytanko czy podejdą ????????