witamkulon-x pisze:powiem Ci takPatryyyk pisze:myślałem nad UNidenem 520xl i antenką presidenta
lepiej kup lepsze radio, uniden to jest to samo co president tylko tańszy o 200 zł a dlatego że jest uboższy w podzespoły tzn. filtr przeciwzakłóceniowy i takie tam, wkońcu trzeba gdzieś te 200 zł zbić, a antena szukaj w opisie żeby miały duży odbiór który jest podawany w db (decybaleach) np: hustler IC-100 (magnesówka 1m) ma 4db odbioru i to wystarczy przy dobrej pogodzie możesz nawet zebrać do 30 km
naprawde polecam sam mam i jestem zadowolony
pozdrawiam
jesli chodzi o unidena to jest jedno z najlepszych w tej klasie cenowej radyjek... ma bardzo dobre filtry i jakość wykonania. jeśli chodzi o homologację to kiedyś miał ale widocznie może za dobrze się sprzedawał.... ale to nie problem bo jak miał to ma teraz bo nikt ci nie udowodni ze kupiles go po "odebraniu mu jej"....
jeśli ktoś potrzebuje fachowej pomocy przy wyborze to polecam udać się do specjalisty który praktycznie tylko tym się zajmuje np:
CBradioserwis
a jeśli chodzi o ten zasięg o którym piszesz 30km to chyba jest ale zasięg odbioru