Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Pany macie osłony tarcz z tyłu? Bo mi jedna chyba odleciała całkiem taka była zjedzona i się zastanawiam czy kupować, bo nowe drogie ale poszukam używki chyba jakiejś normalnej
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
Mój Golf MK4 Smoked Front
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Jak chcesz to za piwo mogę Ci sprezentować taką osłonę od strony kierowcy.
Ale chyba wymiana wiążę się z wyminą łożyska i piasty....
Ale chyba wymiana wiążę się z wyminą łożyska i piasty....
Re: Kącik posiadaczy MK4
Mam amorki kw i chciał bym założyć sprężyny eibach pro kit. Usiądzie równo, kiedyś założyłem czerwone h&r na seryjne, przód był wyżej ale i tak była lipa więc zdemontowałem. To jak wygląda zchodzi na drugi plan, chciał bym żeby to nie nurkowało i nie bujało. Może ktoś z was ma kit, i ma inne w miarę komfortowe sprężyny?.
-
- ->|<-
Masz rozpiskę ?hayperekpo pisze:A tak na serio: oznaczenie kodowe (kropki) sprężyn sprawdź, to będziesz mieć jasność co to za jedne.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Może pomoże
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=533635" onclick="window.open(this.href);return false; powoli do przodu...
afej pisze:komuś coś ? Jak nie to idzie na śmieci
Jak masz wyrzucać to poprosiłbym te trzy rzeczy zaznaczone na czerwono. Takie pytanko odnośnie popielniczki, są obie zaślepki te po bokach ?
nie mamrudy pisze:afej masz włącznik od podgrzewania szyby w tej drobnicy ?
poszło pwpawel.GTI pisze:afej pisze:komuś coś ? Jak nie to idzie na śmieci
Jak masz wyrzucać to poprosiłbym te trzy rzeczy zaznaczone na czerwono. Takie pytanko odnośnie popielniczki, są obie zaślepki te po bokach ?
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Nie wiem z czego dokładnie z merca miałyby pasować P&P. Ja dla siebie szukałem zacisków z dużymi tłoczkami. Te z E38 mają 2x40mm + 2x44mm. Mam jeszcze ZR18 z Brembo, ale odpuściłem je bo na tarczy 350mm mniejszej felgi jak 18 cali nie wsadzę. Jakbym miał drugie auto na zimę to bym się nie zastanawiał. Nie mam niestety czasu przerzucać co pół roku układ hamulcowy. Dla mnie tarcza na przód poniżej 300 to po prostu nieporozumienie, dlatego pogodziłem się już z tym, że trzeba będzie zmienić felgi i opony na zimę. Obecnie jeszcze trwa rozkmina jak załadować na tył tarcze 288 wentylowane na zaciskach z RS.krazorek pisze:Sebek a słyszałeś może od jakiego Mercedesa pasują zaciski czterotłoczkowe P&P do tarczy 280? Obiło mi się o uszy, że jest taki zacisk i obejmuje on tarcze od 280 do 320 bodajże i cały zestaw ma się mieścić pod felgą 15 (w przypadku tarczy 280). Bo ten z E38 w cenie jest rozsądnej ale chyba P&P nie podejdzie...? I tarcza musi być większa.
diablosv Nie zgodzę się z Tobą, że klocki ceramiczne gorzej hamują. U mnie tarcza 280 nacinana, nawiercana i uwierz mi, że jak strzelę z hamulca to zaraz koła blokuje. Dodatkowo jeszcze wakupompę ma do roboty, więc zawsze efekt może być leszy...
Lecicie tutaj widzę z tematem zawieszeń. Jako że próbuję się w tym ogarnąć już od ponad 2 tygodni z moim autem proszę o pomoc kogoś kto ma ARL w ośce. Mógłby mi kto podać jakie są naciski na osie ( naklejka na kielichu, tam pisze). Bo wsadziłem sportowe zawieszenie z ARL na przód do mojego ASZ i poszło w górę, a te sprężyny mają tylko 7% większe obciążenie znosić dla tego samego ugięcia, do tego charakterystyka pracy zawieszenia mi się zrypała, bo pojawił się odcinek "miękki". Szybko znika w łuku i auto tylko delikatnie się przechyla, ale mi to nie odpowiada przy negatywie z jakim jeżdżę Przypuszczam że to wina tego, że ARL więcej waży, ale chcę to potwierdzić.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
kurde dzisiaj dłubałem przy ARL w ośce... może jutro uda mi się też tam zajrzeć, zobaczę czy jest wlepa bo całe auto było malowane to kto wie - postaram się dowiedzieć, ale tu chyba też kilka ARL w oście jest.sebekgolf pisze:Lecicie tutaj widzę z tematem zawieszeń. Jako że próbuję się w tym ogarnąć już od ponad 2 tygodni z moim autem proszę o pomoc kogoś kto ma ARL w ośce. Mógłby mi kto podać jakie są naciski na osie ( naklejka na kielichu, tam pisze). Bo wsadziłem sportowe zawieszenie z ARL na przód do mojego ASZ i poszło w górę, a te sprężyny mają tylko 7% większe obciążenie znosić dla tego samego ugięcia, do tego charakterystyka pracy zawieszenia mi się zrypała, bo pojawił się odcinek "miękki". Szybko znika w łuku i auto tylko delikatnie się przechyla, ale mi to nie odpowiada przy negatywie z jakim jeżdżę Przypuszczam że to wina tego, że ARL więcej waży, ale chcę to potwierdzić.
Wczoraj pisałem o gwincie... chyba dopiero dziś się ułożył bo stabi zaczął trzeć o półoś. Z tego co wiem w takich przypadkach pakuje się stabi z S3 lub mk4 4motion...ale czy one mają inne mocowanie ? Bo czytam i czytam...i piszą że amor musi mieć mocowanie stabilizatora...a jak zmieniałem zawias to przecież swojego stabilizatora nie tykałem.
Co z tym fantem zrobić ? Jeździć się nie da... Mój zawias raczej nie ma mocowania stabilizatora...TA śmietnix