[mk1]VW CADDY 14d 16vR1 Oettinger
Moderator: G0 Karcio
Jak tam? silniczek już siedzi?
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
GrizLLy,
ja zawsez mowilem ze maluch to najlepsze auto sprzeglo w pol godziny bez wyciagarek jablonek dwoch debili i hejalawete skołować by deskorolke zabrać na transplantacje
- GTI EDITION -
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Latać będzie nie prędko, bo niestety finanse mam ograniczone, ale powoli sie dzieje, blok pomalowany, łapa silnika pod rozrząd nowa, pomalowana w pomarańcz, skrzynia prawie gotowa do malowania, plan jest taki żeby w tym tygodniu powiesić silnik, zobaczymy co z tego wyjdzie Po drodze zakupiłem pouliretany na maglownice, którą odświeżyłem na czarno, zakupiłem nowe gumowe osłony drążków i kilka innych detali. Nic na wariata, musze jakoś ogarniać jeszcze polo i życie codzienne :green_fuck:
Pod koniec tygla lub w nastepnym hamulce pojdą do ponownego piaskowania razem ze stabami mocowaniami itd, a potem do proszkowego. Wszystkie gumy nowe leżą i czekają na poskładanie. Brakuje mi jeszcze uszczelek do silnika, klocków, zestawów naprawczych do przednich hebli i pewnie kilku innych pierdółek. Mi sie nie pali, podejście typowo hobbystyczne.
Pod koniec tygla lub w nastepnym hamulce pojdą do ponownego piaskowania razem ze stabami mocowaniami itd, a potem do proszkowego. Wszystkie gumy nowe leżą i czekają na poskładanie. Brakuje mi jeszcze uszczelek do silnika, klocków, zestawów naprawczych do przednich hebli i pewnie kilku innych pierdółek. Mi sie nie pali, podejście typowo hobbystyczne.
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 15:07 przez GrizLLy, łącznie zmieniany 1 raz.
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
malutki, powodzenia i wytrwałości Ci życzę, bo ja bym drugi raz raczej nie zdecydował sie na jakieś remonty, stare auta itd. ale zabrnąłem za daleko by zrezygnować i pcham powoli dalej robotę.
Teraz wracając do tematu czy coś sie dzieje, dziś poskładałem magiel, z drązkami nowymi osłonami gumowymi, jeszcze tylko muszę wymienić nakrętki trzymające magiel do grodzi bo tymczasowo są stare.
Foto turbo kalkulatorem.
Teraz wracając do tematu czy coś sie dzieje, dziś poskładałem magiel, z drązkami nowymi osłonami gumowymi, jeszcze tylko muszę wymienić nakrętki trzymające magiel do grodzi bo tymczasowo są stare.
Foto turbo kalkulatorem.
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
oj wiem będe potrzebował, choć mam nadzieję że nie będzie tak źle. zresztą to też projekt długoterminowy narazie nie ma nawet bardzo co pokazaćGrizLLy pisze:malutki, powodzenia i wytrwałości Ci życzę, bo ja bym drugi raz raczej nie zdecydował sie na jakieś remonty, stare auta itd. ale zabrnąłem za daleko by zrezygnować i pcham powoli dalej robotę.
fajnie to wygląda u ciebie
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
hehe trzymam kciuki , ja powoli wymiękam już mam 3mysli na godzinę żeby się pozbyć "mego padła" , ale jak widzę twoje caddy hehe i ten silnik i komorę to jeszcze przede mną , to nawet nie chce myśleć co myślałeś w trakcie chyba ,że nie miałeś chwil załamki
GRUBOGrizLLyGRUBO
PS. słyszałeś o jakiś podkładkach co można dać żeby powiększyć promień skrętu ??
GRUBOGrizLLyGRUBO
PS. słyszałeś o jakiś podkładkach co można dać żeby powiększyć promień skrętu ??
Ostatnio zmieniony wt cze 15, 2010 22:17 przez andrew-ziom, łącznie zmieniany 1 raz.
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Powiem Ci tak, miałem chwile załamki nie raz nie dwa Caddy było na allegro, wszystko przez kase, ale po pewnym wieczorze, gdzie koledzy mi świadkami, stojąc w stałym miejscu spotów w naszym zadupiu koleś zapytał czy nie chcę sprzedać auta, powiedziałem że da 20k i zabiera... [po vw manii 2009] Patrzymy a ziomek wyjmuje 20k z kurtki i odlicza... policzył 15k i mówi piszemy umowę... miałem taki rozjazd że nie pytaj, ale caddy zostało, od tamtej pory już nie myślę żeby sie go pozbyć bo łączy mnie z nim coś więcej niż kasa, zjadł mi tyle nerwów czasu i poświecenia, że to byłoby najgłupsze co bym mógł zrobić. Teraz mam zwykłe polo 86c wozi dupe i caddy powoli sie robi, zero ciśnień. Jeśli marasz sie że nie masz czym jeździć kup jakieśtanie auto i jeździj, wtedy gdy mija zapał do pracy albo kończy sie fundusz, po prostu zamykasz garaż na miesiąc i masz cały projekt w D...e
Promień skrętu zwiekszyć, hmm ciekawe ale moim zdaniem niezbyt potrzebne to auto jest po prostu długie i nie stworzysz z tego formułki, uświadomiłem sobie to jeżdżąc małą polówką która jest jak formułka. Nie poddawaj sie, rób swoje żebyśmy spili browarka na mani 2011 bo mój w tym roku tam nie zawita Będę na 100% ale polówką. :green_fuck:
EDIT
Z dzisiejszych prac
Skrzynia praktycznie wyczyszczona po godzinach męczącego skrobania dłubania szorowania...
Promień skrętu zwiekszyć, hmm ciekawe ale moim zdaniem niezbyt potrzebne to auto jest po prostu długie i nie stworzysz z tego formułki, uświadomiłem sobie to jeżdżąc małą polówką która jest jak formułka. Nie poddawaj sie, rób swoje żebyśmy spili browarka na mani 2011 bo mój w tym roku tam nie zawita Będę na 100% ale polówką. :green_fuck:
EDIT
Z dzisiejszych prac
Skrzynia praktycznie wyczyszczona po godzinach męczącego skrobania dłubania szorowania...
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 23:08 przez GrizLLy, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew-ziom
- Użytkownik
- Kontakt:
GrizLLy, elegancko!
tez mnie to czeka chyba ze to oleje :]
ok w całym swiiadku driftowym wkładają jakies podkładki ..... niestety mam jakiś zamiennik (maglownice) i mam strasznie kiepski skręt .... na starej przy max skręcie felgi miały 1-2 mm od wahacza a teraz to ok 1cm -1,5 , będę musiał chyba oddac stara do renowacji
tez mnie to czeka chyba ze to oleje :]
ok w całym swiiadku driftowym wkładają jakies podkładki ..... niestety mam jakiś zamiennik (maglownice) i mam strasznie kiepski skręt .... na starej przy max skręcie felgi miały 1-2 mm od wahacza a teraz to ok 1cm -1,5 , będę musiał chyba oddac stara do renowacji