Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
No wlasnie tak myslalem ze chyba podjade do kumpla i przeleci mi to maszynowo bo tylko recznie narobie balaganu pozdro i dzieki
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Witam
Koledzy mozecie mi polecic jakas tansza nowa maszyne polerska o ile w ogole cos takiego tanszego nadajacego sie do uzytku dostanie. Bedzie uzywana raz, dwa razy w roku wiec jakas specjalnie profesjonalna mi nie potrzebna.
Koledzy mozecie mi polecic jakas tansza nowa maszyne polerska o ile w ogole cos takiego tanszego nadajacego sie do uzytku dostanie. Bedzie uzywana raz, dwa razy w roku wiec jakas specjalnie profesjonalna mi nie potrzebna.
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Z tańszych maszyn polecane jest Graphite 59g242. Kupiłem ją i jestem zadowolony, mimo, że dużo nie miałem do czynienia z polerowaniem maszynowym, to dobrze mi się tą maszyną pracowało
mkIII: viewtopic.php?f=88&t=460254&p=5542641#p5542641" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzieki. O ta chodzi http://allegro.pl/graphite-szlifierka-p ... 96110.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co musze jeszcze do niej dokupic? Mam Meguiars UC i czy nadaje sie to do polerki czy bardziej do uzytku recznego?
Co musze jeszcze do niej dokupic? Mam Meguiars UC i czy nadaje sie to do polerki czy bardziej do uzytku recznego?
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
Raczej do ręcznego chociaż może robić na pastę polishową.
Menzerna fg400 i ff3000 + komplet 6 padów (3 twardości 2 rozmiary)
Menzerna fg400 i ff3000 + komplet 6 padów (3 twardości 2 rozmiary)
-
- Nowicjusz
@goAlone, mam na imię Tomek i jestem przedstawicielem Grupy Topex, właściciela marki GRAPHITE. Cieszę się, że nasz produkt Cię przekonał, i że chcesz polecać go innym użytkownikom narzędzi. Od lat pracujemy nad jakością naszych produktów dlatego coraz więcej osób decyduje się zaufać GRAPHITE. Dzięki za zaufanie.goAlone pisze:Z tańszych maszyn polecane jest Graphite 59g242. Kupiłem ją i jestem zadowolony, mimo, że dużo nie miałem do czynienia z polerowaniem maszynowym, to dobrze mi się tą maszyną pracowało
Jednoczenie chciałbym zachęcić Ciebie – jak i innych użytkowników: jeśli masz doświadczenie z jakimś produktem od niedawna możesz ocenić go na naszej stronie. To ważna informacja dla innych, a także dla nas. W końcu staramy się robić jak najlepszy sprzętJ W przypadku wymienionej szlifierki wystarczy kliknąć poniższy link i oddać swój głos (cenzura). Pozwoli nam to monitorować jakość i dbać o zadowolenie naszych klientów.
Oczywiście jestem też do Waszej dyspozycji. Jeśli chcielibyście podpytać o konkretne narzędzia czy rozwiązania to z chęcią pomogę. Piszcie na (cenzura) lub wysyłajcie wiadomości prywatne.
Tomek
Grupa Topex
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Da radę zrobić ręcznie zadowalającą polerkę ? Może ma ktoś fotki 50/50 takie zabiegu
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=175&t=405413" onclick="window.open(this.href);return false;Młody Golfiarz pisze:Młody Golfiarz
Da się usunąć utlenienia (jeżeli ktoś zapuścił golfa na tyle żeby takie były), nie da się usunąć swirli. Dowolne AIO pokryje więcej niż będziesz w stanie w rozsądnym czasie usunąć ręcznie polerowaniemMłody Golfiarz pisze:Da radę zrobić ręcznie zadowalającą polerkę ? Może ma ktoś fotki 50/50 takie zabiegu
- czarekcw
- kierownik kibla
Jak wygląda sprawa z "poceniem się wosku naturalnego"? Tzn że normalnie woskuje, potem poleruję, zostawiam na słońcu (ile czasu?) i znów latam fibrą? Jak rozpoznam że wosk się "poci"?
Nigdy naturalnego wosku jeszcze nie miałem u siebie na aucie temu pytanie .
Nigdy naturalnego wosku jeszcze nie miałem u siebie na aucie temu pytanie .
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paviarotti
- Lord GTI
czarekcw, ja przy Redzie i Blue Velvecie nie zauważyłem pocenia, ale może jestem za mało pro
- czarekcw
- kierownik kibla
No właśnie stosowałem Blue Velvet i nic nie widziałem, teraz jeszcze mam Reda i Blue do kolekcji i chciałbym wiedzieć coś, żeby błędów nie popełniać
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- miko
- black point
- Kontakt:
Dokładnie, jaki czas ciężko stwierdzić nie ma jakiś sztywnych reguł.czarekcw pisze:Tzn że normalnie woskuje, potem poleruję, zostawiam na słońcu (ile czasu?) i znów latam fibrą?
Robią się tak jakby tłuste plamy, miejsca jakby wosk był niedotarty nie wiem jak inaczej ci to zobrazowaćczarekcw pisze:Jak rozpoznam że wosk się "poci"?
Dobrze jest wypacać w miejscach bez nadmiernego kurzenia - kurz potrafi wtedy bardzo się kleić do tłustej warstwy. Urok wosków "konkursowych", na razie miałem ten problem tylko przy zymolu.