[MK3 TDI] TEMPOMAT zamiennik za mniej niz 10zl ???
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam ponownie.
W końcu udało mi się podłączyć auto do kompa.
oto moje logi:
wszystko wyłączone
tempomat ON
przycisk1
przycisk2
hamulec
sprzeglo
błędy
A teraz proszę o pomoc w rozwiązaniu mojej zagadki
W końcu udało mi się podłączyć auto do kompa.
oto moje logi:
wszystko wyłączone
tempomat ON
przycisk1
przycisk2
hamulec
sprzeglo
błędy
A teraz proszę o pomoc w rozwiązaniu mojej zagadki
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 14:10 przez Devil84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Przede wszystkim aktywuj VAGa bo nie pokazuje wszystkich bledowDevil84 pisze:A teraz proszę o pomoc w rozwiązaniu mojej zagadki
625 - sygnal predkosci wlasnej, sygnal predkosci pojazdu
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 21:59 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
więc, voss od czego mam zacząć naprawę auta??
bo to czy w 006/01 pokaże się prędkość to bez problemu mogę sprawdzić, ale jak to naprawić?? noo i ten sygnał pedału sprzęgła... czy tam będzie do wymiany jakiś czujnik??
[ Dodano: 02 Gru 2007 13:12 ]
voss, do screenu ze sprzęgłem wkradła się mała pomyłka... ale już ją naprawiłem, a prawidłowo powinno wyglądać tak...
bo to czy w 006/01 pokaże się prędkość to bez problemu mogę sprawdzić, ale jak to naprawić?? noo i ten sygnał pedału sprzęgła... czy tam będzie do wymiany jakiś czujnik??
[ Dodano: 02 Gru 2007 13:12 ]
voss, do screenu ze sprzęgłem wkradła się mała pomyłka... ale już ją naprawiłem, a prawidłowo powinno wyglądać tak...
Witam!
Zapytam jeszcze raz czy ktos wie co zrobic, jezeli tempomat nie uaktywnia sie przyciskiem on/off.(W 6 bloku 3kolumna)Powinno sie zmnienic na '1' logiczna wlączajac przycisk. U mnie to nie dziala. Powinienen szukac przerwy na kabelkach w kierunku sterownika. Ma ktos ewentualnie schemat do tego tempomatu???
Zapytam jeszcze raz czy ktos wie co zrobic, jezeli tempomat nie uaktywnia sie przyciskiem on/off.(W 6 bloku 3kolumna)Powinno sie zmnienic na '1' logiczna wlączajac przycisk. U mnie to nie dziala. Powinienen szukac przerwy na kabelkach w kierunku sterownika. Ma ktos ewentualnie schemat do tego tempomatu???
Ostatnio zmieniony wt gru 18, 2007 23:52 przez ringel, łącznie zmieniany 1 raz.
- jasiek21
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bardzo fajny faq chłopaki, jedyny problem mam taki, że mam przestawione kodowanie silnika na skrzynię automatyczną, więc ecu nie reaguje na wciśnięcie sprzęgła. Nauczyłem się już z tym żyć. A co do samego tempomatu działa świetnie, i dodatkowo jest bardzo sprytny. Jak jadę 3k RPM, wyłącze go hamulcem i zwolnie do powiedzmy 1,6k RPM i damy resume, to on delikatnie przyspieszy do 2k RPM, a dopiero potem buta wciska.
to zmien kodowanie na manualajasiek21 pisze:mam przestawione kodowanie silnika na skrzynię automatyczną
zrób recode na 0001
zresztą czujni sprzęgła nie jest koniecznie niezbędny u mnie np nie działa i tempomat bangla
mam czujnik walnięty ale nie chce mi się zmieniać
wyciągnąłem kostkę i zrobiłem zworkę (czyli sprzęgło wyciśniete) żeby mógł się tempomat uaktywnić i tak jeżdzę...
tempomat po nacisnięciu sprzęgła i tak się wyłączy po około sekundzie jak ECU stwierdzi róznice w predkosci auta w stosunku do obrotów - to jest takie zabezpieczenie np przed tym żeby ktos na tempomacie nie wjeżdżał na V biegu pod góre
generalnie czujnik pedały sprzęgła jest zwarty, po naciśnieciu sprzęgła czujnik daje rozwarcie
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
U mnie kostka byla schowana przy samym nadkolu, musialem cala wiazke przesunac w prawo w strone pasazera i po kolei przesuwalem kabelki az ja znalazlem..barbiq pisze:niech ktoś podpowie skąd (dokładnie z której dziury) wychodzi owa magiczna wtyczka?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R