KIT CAR na podzespołach VW by WIESSIO
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Re:
--- witam was serdecznie.... JA$ -jestem kolegą Wiesia bylem u niego kilka razy jak mialem jaguara xj-6- 3 lata temu widzialem jego projekt od podstaw jak zaczynał ...obecnie juz projekt zbliza sie ku końcowi -zmiana silnika nastąpila na mocniejszy od subaru impreza i zostanie rejestracja --Wiesio ma głowe do projektów on zaraził mnie trochę i chodż mam kilka aut xjs,maserati,xj6 -- to od 1.5 roku ja buduję -XKSS- na bazie jaguara xjs- moze kiedyś skończe..pozdrawiam serdecznie ja$ -GTI KR pisze:szkoda, ze cisza
- AdamWalenda
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: KIT CAR na podzespołach VW by WIESSIO
Cześć,
Przepraszam, że tak odgrzebuję temat ale mnie zainteresował.
Interesuje mnie los tego auta. Chciałbym również aby jego opis znalazł się na kitcarforum.pl
Czy jest jakiś kontakt z właścicielem tego KitCara?
Pzdr,
Przepraszam, że tak odgrzebuję temat ale mnie zainteresował.
Interesuje mnie los tego auta. Chciałbym również aby jego opis znalazł się na kitcarforum.pl
Czy jest jakiś kontakt z właścicielem tego KitCara?
Pzdr,
http://walenda-motorsport.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
AdamWalenda, próbuj na PW zagadac do niego
"Nie sprzęt lecz technika zrobi z Ciebie zawodnika"
TDi Engines ARE for OLD citizens ;]
Mój VW "Staruszek"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=389285" onclick="window.open(this.href);return false;
TDi Engines ARE for OLD citizens ;]
Mój VW "Staruszek"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=389285" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam wszystkich Przepraszam za to milczenie, mam nadzieje że wszystkim wynagrodzę czekanie najnowszymi fotami z przebiegu prac. Zanim zamieszczę zdjęcia w kilku zdaniach streszczę zakres prac od ostatniej mojej aktywności na forum tak by wszyscy byli na bieżąco.
Zmianie uległo nadwozie: Jest na stałe zamontowany tylni zderzak. zrobienie modelu i formy pochłonęło sporo czasu. Na szczęście zderzak jest już na swoim miejscu.
Okazało się że 20" koła nie mieszczą się w obrysie auta. To wymusiło bardzo drastyczne zmiany. Wyciąłem stare nadkola i wkleiłem szersze robione od podstaw z laminatu.
SILNIK: mam wielki sentyment do mojego 1.8 RP ale oddałem go mojemu znajomemu i już śmiga zamiast 1.3 w poczciwej II. (Taki mały swapik) [youtube][/youtube] W zamian nabyłem Subaru imprezę wolnossaka 2.0 anglika.około 130 KM i obecnie ten silnik będzie siedział w środku. Jestem na etapie dorabiania nowego koła zamachowego tak by połączyć skrzynie od garba z silnikiem od subaryny. Podnoszenie dachu miało być na pneumatyce ale okazało się totalną porażką. Obecnie jest na 2 siłownikach elektrycznych. Wynalazek za około tydzień powinien być już po lakierze. I nie omieszkam zamieścić najnowszych zdjęć. To tyle na wstępie:) CDN
Zmianie uległo nadwozie: Jest na stałe zamontowany tylni zderzak. zrobienie modelu i formy pochłonęło sporo czasu. Na szczęście zderzak jest już na swoim miejscu.
Okazało się że 20" koła nie mieszczą się w obrysie auta. To wymusiło bardzo drastyczne zmiany. Wyciąłem stare nadkola i wkleiłem szersze robione od podstaw z laminatu.
SILNIK: mam wielki sentyment do mojego 1.8 RP ale oddałem go mojemu znajomemu i już śmiga zamiast 1.3 w poczciwej II. (Taki mały swapik) [youtube][/youtube] W zamian nabyłem Subaru imprezę wolnossaka 2.0 anglika.około 130 KM i obecnie ten silnik będzie siedział w środku. Jestem na etapie dorabiania nowego koła zamachowego tak by połączyć skrzynie od garba z silnikiem od subaryny. Podnoszenie dachu miało być na pneumatyce ale okazało się totalną porażką. Obecnie jest na 2 siłownikach elektrycznych. Wynalazek za około tydzień powinien być już po lakierze. I nie omieszkam zamieścić najnowszych zdjęć. To tyle na wstępie:) CDN
Ostatnio zmieniony czw kwie 07, 2011 13:45 przez wiesso, łącznie zmieniany 3 razy.
Przygotowania do lakieru oraz wyprowadzenie laminatu. Jak widać gotowy zderzak jest już na swoim miejscu.
haha nie no mega to jest chcialbym widziec mine ludzi jak to ruszy w miasto
A buda to odwzorowanie jakiegos auta czy wlasny projekt bo nie wiem do czego to porownac do corvette czy co
No i ciekawe czy to wszystko bedzie sie trzymac kupy
A buda to odwzorowanie jakiegos auta czy wlasny projekt bo nie wiem do czego to porownac do corvette czy co
No i ciekawe czy to wszystko bedzie sie trzymac kupy
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Taki bolidzik
przewidujesz do tego jakąś kratkę albo takie słupki jak w cabrio chroniące w razie dachowania?
przewidujesz do tego jakąś kratkę albo takie słupki jak w cabrio chroniące w razie dachowania?
wow!! gruby projekt
już czekam na fotki po lakierowaniu i złożeniu do kupy
już czekam na fotki po lakierowaniu i złożeniu do kupy