podziekowalt0mal pisze:Początek wtrysku ustaw na serię, dawki i tak bardzo nie zwiększysz bo szybko skończy się regulacja wolnych obrotów. Pompa z SB ma najkrótszą dźwignię przy ośce od gazu z tych stosowanych w VW (19mm)
Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Jak zwiekszyć moc w 1V cd. - Nowe turbo VNT GT1749!!!
T_T
Panowie, pompa siedzi, wtryski 155 siedza, obrocony pin,podkladki brak, 1.5 bara zero dymu, chce zwiekszyc dawke ale na srubie od dawki jest jakas obejma ktora ogranicza ruch sruby, co bedzie jak jej sie pozbede.
T_T
Domyslam sie, ale myslalem ze ona jest tam zeby ograniczyc ruch jakiegos wodzika czy cos w tym guscie.Inaczej mowiac myslalem ze to zabezpieczenie anty-kretyn co by pompy nie rozpieprzyl hehe czyli co zdejmuje ten shit i krece az bedzie czarno z tylu?ja4rqu pisze:będziesz mógł zwiększać dawkę
T_T
Tylko nie dociągaj kontry za mocno bo ukręcisz śrubę, na środku ma ona przewężenie do jakiś 3mm
Pany fura lata jak marzenie, jeszcze tylko jedna rzecz a wlasciwie nie jedna ale tylko o jednej wspomne bo reszta to lopatologia, chodzi o obroty jalowe, wydaje mi sie ze sa ciut za wysokie( takie mam wrazenie) ale jak chce ruszyc bez gazu to slabnie, co wczesniej nie mialo miejsca przy starej pompie i podobnych obrotach. Pomysly? t0mal spoko przewezke zczailem jak zdejmowalem ten ogranicznik na srubie
T_T
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam! Może ktoś wie w czym tkwi problem, otóż gdy obrócę pina, i wywalę podkładkę nie ma żadnej różnicy, ale widać że niby dawke dostaje większą bo strasznie kopci a ciśnienie na 1 bar 1,1 ustawione.... Czy to tylko sprawdza się przy gov modzie?
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Po kręceniu śrubą dawki trzeba ustawić na nowo wydatek resztkowy, bo przestawia się razem z dawką. Dlatego silnik jest słaby na wolnych obrotachżyto pisze:chodzi o obroty jalowe, wydaje mi sie ze sa ciut za wysokie( takie mam wrazenie) ale jak chce ruszyc bez gazu to slabnie, co wczesniej nie mialo miejsca przy starej pompie i podobnych obrotach. Pomysly?
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Zakładałem kolego t0mal już nie jeden :/ myślałem że mi tu pomożecie, bo wkońcu coś na ten temat tutaj jest.... No ale spoko.
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Po pierwsze zadaj sobie pytanie czy obrociles pin prawidlowo, (bardziej wycieta strona w strone bolca).grzesiek1524 pisze:Witam! Może ktoś wie w czym tkwi problem, otóż gdy obrócę pina, i wywalę podkładkę nie ma żadnej różnicy, ale widać że niby dawke dostaje większą bo strasznie kopci a ciśnienie na 1 bar 1,1 ustawione.... Czy to tylko sprawdza się przy gov modzie?
Czasem wywalenie podkladki robi kupe.Polecam lekture o modach lda ktora zrobil zaprzal. Obadaj przewody, filtr paliwa. Jak nie bedzie trybic to znaczy pompa do dupy. Ja u siebie wywalilem podkladke i przekrecilem pin i roznica jest kolosalna.
Orzeł dzieki za info, gdzie widzialem na forum jak to sie reguluje
T_T
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Wiem wiem obracałem tę bardziej wciętą stroną w stronę bolca, i nic tylko kupa dymu za mną i to straszna :/ i ustawiłem seryjnie tak jak powinno być i auto lepiej jeździ i nie kopci i właśnie dziwi mnie to że tu wszyscy na forum piszą że po tym modzie jest bardzo widoczna różnica a u mnie duupa... Tak więc to pewnie będzie wina pompy :/ Dzięki za info kolego Żyto
A wskaznik sprawny? Jak podaje paliwko i jest czarno czyli pompa jakby ok, poszukalbym problemu w powietrzu, bo jak obrociles spowrotem na serie i jest ok czyli i powietrza tyle ile trzeba zeby spalic dobrze paliwo, a jak dajesz wiecej paliwa to jest za malo powietrza i nie spala i nie jedzie.. takie moje rozumowanie na samym paliwie sie nie jezdzigrzesiek1524 pisze:Wiem wiem obracałem tę bardziej wciętą stroną w stronę bolca, i nic tylko kupa dymu za mną i to straszna :/ i ustawiłem seryjnie tak jak powinno być i auto lepiej jeździ i nie kopci i właśnie dziwi mnie to że tu wszyscy na forum piszą że po tym modzie jest bardzo widoczna różnica a u mnie duupa... Tak więc to pewnie będzie wina pompy :/ Dzięki za info kolego Żyto
T_T
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak sprawny No właśnie moje rozumowanie takie samo jest, ale nawet go obrócę delikatnie to gorzej kopci a różnicy nie widać:/