[golf mk3]GTI 20th Anniversary Edition - powered by S3 20VT
Moderator: G0 Karcio
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
no to malować rotory na biało, ranty spolerować i będzie miazga.
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
- kler_b
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A mnie 1 i 5 się najbardziej widzi.
VW Polo: viewtopic.php?p=3964687#3964687" onclick="window.open(this.href);return false;
- RafaelloW007
- Forum Master
- lunatyk1981
- Ma gadane
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
hamulce załozone...poskłądane na nowych częściach... odmalowane dokręcone na nowych śrubach itp (dzieki klari)
niestety przeliczyłem sie troche z tymi Brembo Oro... 500zł za sztuke to troche za duzo jak na auto jednak ktore nie jezdzi po torze a dwa ze w zyciu bym nie wykorzystał mozliwosci tych tarcz... takze kupiłem też wiercone ale Zimmermann'y które miałem do tej pory jednakże 312mm, mysle ze z klockami DS Performance + przewodami Goodridge oraz płynem ATE Blue Racing beda dobrze hamować, dokupilem też w ASO tą smieszna śrubke mocująca tarcze a którą mało który producent dorzuca do tarcz.
Takze dzis na gotowo hamulce przód skończone... teraz tylko czekam na wypiaskowane wyproszkowane na biało hamulce tylne.
a tu kilka fotek
porównanie tarcz 288 i 312... niby 24mm róznicy, niby 288 nie sa małymi tarczami a jednak roznicaduza
jutro przyjeżdzaja ranty
niestety przeliczyłem sie troche z tymi Brembo Oro... 500zł za sztuke to troche za duzo jak na auto jednak ktore nie jezdzi po torze a dwa ze w zyciu bym nie wykorzystał mozliwosci tych tarcz... takze kupiłem też wiercone ale Zimmermann'y które miałem do tej pory jednakże 312mm, mysle ze z klockami DS Performance + przewodami Goodridge oraz płynem ATE Blue Racing beda dobrze hamować, dokupilem też w ASO tą smieszna śrubke mocująca tarcze a którą mało który producent dorzuca do tarcz.
Takze dzis na gotowo hamulce przód skończone... teraz tylko czekam na wypiaskowane wyproszkowane na biało hamulce tylne.
a tu kilka fotek
porównanie tarcz 288 i 312... niby 24mm róznicy, niby 288 nie sa małymi tarczami a jednak roznicaduza
jutro przyjeżdzaja ranty
- kler_b
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ciekawi mnie jak duża jest różnica z takimi hamulcami jak masz teraz a z poprzednimi.
VW Polo: viewtopic.php?p=3964687#3964687" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Widzisz Kevin_mkII, a ja czytałem zupełnie inne opinie ludzi, którzy porobili SWAP-y hebli na dużo większe i sporo z tych osób stwierdziło, że taki mod nie do końca spełnił ich oczekiwania.
Pewnie już czytałeś ale przypominam taki temat:
http://www.racingforum.pl/Tarcze-hamulc ... 39219.html
Mimo wszystko sam kiedyś robiłem swap hamulców
Pewnie już czytałeś ale przypominam taki temat:
http://www.racingforum.pl/Tarcze-hamulc ... 39219.html
Mimo wszystko sam kiedyś robiłem swap hamulców
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a no juz trudno.. wszystko wyjdzie w praniu.. a dwa waznym elementem ejst dotarcie hamulców i ułozenie ich... porzadne odpowietrzenie i stalowy oplot... a najwazniejsze by to uzywac głową... bo zdaje sobie sprawe ze to nie sa tarcze wyczynowe na tor... i trzeba ich uzywać z głową... i przedewszystkim do tarcz perforowanych uzywać odpowiednie klocki o odpowiedniej miszance tzn twardosci, a z tego co wiem AW69 nie spuszczał sie nigdy przy doborze klocków do tarcz tylko pakował pierwsze lepsze, sam mi to powiedział nawet, ale wszystko zweryfikuje zycie bo najwazniejsze ze wszystko trzeba robic z głową
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 11:17 przez Kevin_mkII, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzis troche namnożyło sie stuffu
a wiec:
wróciły ranty z polerki....jeden rant(o którym wiele osób wie ze był uszodzony od czasu zakupu) został wyprostowany i razem z resztą wypolerowane...i teraz dopiero to wygląda tak jak ma
no i kolejny diwajs... za który z góry dziekuje Bandziorowi i jego
http://WWW.TAPICERKI.CARSDREAM.COM
profesjonalne doradztwo i wykonanie polecam kązdemu kto chce by jego kierownica tapicerka lub jaki kolwiek inny element tapicerki został wykonany idealnie i zgodnie z oczekiwaniami
a wiec... jest to odnowiona kierownica Raid Silberpfeil z wykoanymi z prawdziwego Carbonu wstawkami oraz nową skórka przeszyta niciami by komponowała sie z przeszyciami lewarka zmiany biegów i hamulca ręcznego.... powiem jedno.. naprawde kiera powala... jakos perfekcyjna... polecam kazdemu
http://www.tapicerki.carsdream.com
uprzedze od razu pytania... carbon jest prawdziwy i pojawi sie napewno jeszcze kilka elemntów z carbonu w aucie zeby sie to komponowało wszystko razem
a wiec:
wróciły ranty z polerki....jeden rant(o którym wiele osób wie ze był uszodzony od czasu zakupu) został wyprostowany i razem z resztą wypolerowane...i teraz dopiero to wygląda tak jak ma
no i kolejny diwajs... za który z góry dziekuje Bandziorowi i jego
http://WWW.TAPICERKI.CARSDREAM.COM
profesjonalne doradztwo i wykonanie polecam kązdemu kto chce by jego kierownica tapicerka lub jaki kolwiek inny element tapicerki został wykonany idealnie i zgodnie z oczekiwaniami
a wiec... jest to odnowiona kierownica Raid Silberpfeil z wykoanymi z prawdziwego Carbonu wstawkami oraz nową skórka przeszyta niciami by komponowała sie z przeszyciami lewarka zmiany biegów i hamulca ręcznego.... powiem jedno.. naprawde kiera powala... jakos perfekcyjna... polecam kazdemu
http://www.tapicerki.carsdream.com
uprzedze od razu pytania... carbon jest prawdziwy i pojawi sie napewno jeszcze kilka elemntów z carbonu w aucie zeby sie to komponowało wszystko razem
Ostatnio zmieniony pt kwie 23, 2010 23:24 przez Kevin_mkII, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak dla mnie wersja z czarnym rotorem i złotymi śrubkami jest najlepsza. Dzięki tym rantom proporcje co do wielkości są zachowane i ogólnie jest git A o kierownicy to się nawet nie wypowiadam, bo niszczy mi ona system
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 14:00 przez mat3ush, łącznie zmieniany 1 raz.