W takim razie u Ciebie ten kołnierz wystający ma 10mm, u mnie i tak jak pisał orzech17111 jest krótszy bo po założeniu dystansu 5mm nie zostaje nic żeby złapać felgę. Widocznie nie wszystkie piasty były jednakowe...Gumiś 89 pisze:Bezsens ? Ja mam z przodu 5mm bez kołnierza i zostaje mi kolejne 5mm piasty na którym siedzi koło i nie ma żadnych luzów. Lepiej sprawdzcie sobie pierścienie centrujące w felgach jeśli wgl je macieorzech17111 pisze:no to wychodzi na to ze dystans 5mm..to bezsens bo w zadnym vagu przy zalozeniu 5mm nie bedzie kołnierza
Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Wszystkie piasty wystają 10mm, post wyżej napisałem że fakt czy centrowanie złapie zależy od wielkości fazy na feldze.
krissssx, z przodu 8.5j na styk jest przy et30 więc szukaj et50 (lub oczywiście większego). Na tył możesz sobie pozwolić na "dyszkę" szerzej
krissssx, z przodu 8.5j na styk jest przy et30 więc szukaj et50 (lub oczywiście większego). Na tył możesz sobie pozwolić na "dyszkę" szerzej
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
GM84, u mnie niby ten pierscien z felgi łapie koło ...no ale trzymac to sie za bardzo nie chce, dzis moze znajde chwile i sprawdze czy lata góra dół.
a jakie z przodu et jest na styk przy 8" ?
- dżodżo1986
- Mały gagatek
podawałem fotę wcześniej, u mnie jest et24 i to już jest na styk praktycznieorzech17111 pisze:GM84, u mnie niby ten pierscien z felgi łapie koło ...no ale trzymac to sie za bardzo nie chce, dzis moze znajde chwile i sprawdze czy lata góra dół.
Witam
Jakie dać opony na felgi 17 cali et 35+dystans zmieniajacy rozstaw z 5x100 na 5x112 i szerokość 7,5? Aktualnie mam 225/45 i są na granicy nadkola
Jakie dać opony na felgi 17 cali et 35+dystans zmieniajacy rozstaw z 5x100 na 5x112 i szerokość 7,5? Aktualnie mam 225/45 i są na granicy nadkola
U mnie 25 et
rc-men, 215/45 bd mały naciąg, a jak cię stać to 205/45 lub 35
rc-men, 215/45 bd mały naciąg, a jak cię stać to 205/45 lub 35
Panowie dziekuje slicznie za odpowiedzi ale nie zrozumieliśmy się tj
mam normalna piastę lecz chciałbym zmienić rozstaw srub na 5x112 ponieważ mam do kupienia ladne 18 " bbs lm maja one et 38
i musze zalozyc dystans zmieniający rozstaw który ma 20 mm
i teraz poproszę o opisanie czy dana felga mi się zmieści oraz czy opony 225/40/18 nie bd wystawac ?
czy może szukac felg z innym et
chciałbym by wygladalo tak samo jak przy 8jx18" et35 przy standardowym rozmiarze na 5x100
mam normalna piastę lecz chciałbym zmienić rozstaw srub na 5x112 ponieważ mam do kupienia ladne 18 " bbs lm maja one et 38
i musze zalozyc dystans zmieniający rozstaw który ma 20 mm
i teraz poproszę o opisanie czy dana felga mi się zmieści oraz czy opony 225/40/18 nie bd wystawac ?
czy może szukac felg z innym et
chciałbym by wygladalo tak samo jak przy 8jx18" et35 przy standardowym rozmiarze na 5x100
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
mowa o blotniku ?? no wlasnie u mnie "opona jest nizej " niz błotnik;/ boje sie ze jak dam te 9mm dystans (et24) to bedzie sie opierac na blotniku..4-5mm bedzie jedynym wyjsciem chyba zeby nie ocierało o nakretke od gwintu i zeby mozna bylo zejsc nizej.dżodżo1986 pisze:podawałem fotę wcześniej, u mnie jest et24 i to już jest na styk praktycznie
dawaj 205/45 w miare wypełnia nadkola naciagnac sie nie naciagnie , bedzie równo z felga bo 35 moze juz "szpary " robic... i nie bd widac tak glebyGumiś 89 pisze: 205/45 lub 35
- dżodżo1986
- Mały gagatek
Pokaż zdjęcie jak to wygląda u Ciebie, opona "niżej niż błotnik" jest u każdegoorzech17111 pisze:mowa o blotniku ?? no wlasnie u mnie "opona jest nizej " niz błotnik;/ boje sie ze jak dam te 9mm dystans (et24) to bedzie sie opierac na blotniku..4-5mm bedzie jedynym wyjsciem chyba zeby nie ocierało o nakretke od gwintu i zeby mozna bylo zejsc nizej.dżodżo1986 pisze:podawałem fotę wcześniej, u mnie jest et24 i to już jest na styk praktycznie
Mam pytanko. Felga 18 8J czy opona 205/40 będzie dobrze wyglądać?
krystek21, http://tyrestretch.com/?s=8.0+205+40+R18+" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam MK IV i teraz tak, kupiłem felgi 17" z ET 60, przód 8J tył 9J. Dostałem komplet 225/45 opon. Ale zawsze można się troszkę pobawić . Tył widać delikatny naciąg, ale przód to już norma. Samochód używam na co dzień, zastanawiam się nad przód 205/40 tył 215/40 ? Wejść wejdzie moim zdaniem, ale czy będzie to miało choć trochę "praktyczności". I jeszcze jedno bo zmienić rozstaw muszę i mam dystanse 4x25mm, będzie ok czy przód np. delikatnie stoczyć ?
Kupię:
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wahacze regulowane do 4motion
- Gwint 4 motion
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=579960" onclick="window.open(this.href);return false;
Przy 205/40 będzie bardzo małe koło, przez co żeby samochód jakoś wyglądał będziesz musiał połozyć się na ziemi (tzn nie jakieś -40 czy -60 tylko gwint skręcony do końca) a i tak wheel gap chyba zostanie. Osobiście poleciłbym Ci 205/50 i 225/45 do delikatnych obniżeń (-40) lub serii, oraz 205/45 i 215/45 do większej gleby.
Z przodu dystans 25mm spasuje spokojnie, powiedziałbym nawet że gdyby był trochę grubszy to wyglądałoby to lepiej.
Z przodu dystans 25mm spasuje spokojnie, powiedziałbym nawet że gdyby był trochę grubszy to wyglądałoby to lepiej.
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
dżodżo1986, w sensie ze wchodzi juz w nadkole. i jak wystawie za mocno "felge" to bedzie sie opierac na rancie blotnika rozumiesz?
krystek21, zalezy tez jaka firma. ja na tył wrzuciłem potenzy fajnie sie naciagnęły. a z przodu hankoki i tak srednio :/
ciagle leje u mnie nie mam jak sprawdzic nawet tego dystansu..ehh
krystek21, zalezy tez jaka firma. ja na tył wrzuciłem potenzy fajnie sie naciagnęły. a z przodu hankoki i tak srednio :/
ciagle leje u mnie nie mam jak sprawdzic nawet tego dystansu..ehh