O swapie Pierburga 2E2 na WEBERA z Fiata 125p + ankieta :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wsumie to nie musisz, wystarczy zastosować pompke paliwa na przewód paliwowy montowaną - ale pamiętaj im bliżej zbiorinka tym lepiej.dj241 pisze:tylko hmmm czy musze zmieniać zbiornik ??
W silnikach RP była np taka pompka montowana pod karoserią przed zbiornikiem i taką pompke od RP bym polecał.
Sam bym taka kupił, ma ktros na sprzedaz??
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tez szukalem linki od ssania z diesla ... ale nie bylo nigdzie wiec wsadzilem druga taka jak jest do otwierania maski
Marszall, masz moze jakies fotki jak wyglada Twoj aktualny dolot? bo ja bym musial cos ze swoim zrobic, mam wrazenie ze dlawi sie na niskich orotach troche ...:/
Marszall, masz moze jakies fotki jak wyglada Twoj aktualny dolot? bo ja bym musial cos ze swoim zrobic, mam wrazenie ze dlawi sie na niskich orotach troche ...:/
Ostatnio zmieniony czw lis 29, 2007 21:04 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Marszall
czyli masz dalej ten ze tak powiem prowizoryczny dolot na pcv? ja tez takie cos posiadam, tylko gorzej chyba wykonane ;D
nie wiesz jak dobrac dolot pod nasze silniczki czasem?
czyli masz dalej ten ze tak powiem prowizoryczny dolot na pcv? ja tez takie cos posiadam, tylko gorzej chyba wykonane ;D
nie wiesz jak dobrac dolot pod nasze silniczki czasem?
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
No rura aulminiowa leży w garażu i nie chce mi się jej docinać i kombinować dlatego jeżdze cały czas na PCV'ce
Wsumie to też dlatego że dolot mam jeszcze nie skończony, cały czas szukam innej gumy na gaźnik i dodatkowo bedzie blos więc trzeba by przerabiać a tak to PCV zawsze sobie przerobie.
Co do pojemności dolotu to troche skomplikowana sprawa bo wiem że stożek mam za duży - kolega który ma z 1.6 ponad 120 KM ma mniejszy więc definitywnie coś nie tak.
On tez ma dobrany dolot więc z nim bardziej musisz gadać. Ja mam metoda prób i błędów pojemność dolotu dobraną.
Miałem taką sprawe że na tej rurze co teraz jest (taka sama długość i srednica) to z dołu troche słabo się zbierał ale powyżej 3,5 tyś to ryk piękny był i kopa tyż miał niezłego ale co z tego jak przy 5 tyś brakowało mu paliwa-pompka nie nadążała i się dusił. Założyłem orginalny dolot i wszystko ok. Sposobem na to okazało się zmniejszenie średnicy dolotu i w tej dużej długiej rurze jest zainstalowana o połowe mniejsza. (więc średnica tej mojej PCV'ki jest też przesadzona)
Teraz wszystko chodzi ale nie jestem pewien czy tak byc powinno
POZDRO
Wsumie to też dlatego że dolot mam jeszcze nie skończony, cały czas szukam innej gumy na gaźnik i dodatkowo bedzie blos więc trzeba by przerabiać a tak to PCV zawsze sobie przerobie.
Co do pojemności dolotu to troche skomplikowana sprawa bo wiem że stożek mam za duży - kolega który ma z 1.6 ponad 120 KM ma mniejszy więc definitywnie coś nie tak.
On tez ma dobrany dolot więc z nim bardziej musisz gadać. Ja mam metoda prób i błędów pojemność dolotu dobraną.
Miałem taką sprawe że na tej rurze co teraz jest (taka sama długość i srednica) to z dołu troche słabo się zbierał ale powyżej 3,5 tyś to ryk piękny był i kopa tyż miał niezłego ale co z tego jak przy 5 tyś brakowało mu paliwa-pompka nie nadążała i się dusił. Założyłem orginalny dolot i wszystko ok. Sposobem na to okazało się zmniejszenie średnicy dolotu i w tej dużej długiej rurze jest zainstalowana o połowe mniejsza. (więc średnica tej mojej PCV'ki jest też przesadzona)
Teraz wszystko chodzi ale nie jestem pewien czy tak byc powinno
POZDRO
Panowie. Obserwuje temat od dłuższego czasu i mam już webera mam palnik do gazu i trójnik na dwie gardziele ale niestety brakuje mi materiału na kryze. Czyjest ktoś w stanie załatwić taki materiał i jak coś to wysłać mi go. Proszę o pomoc bo Pierburg doprowadza mnie juz do białej gorączki a Golfem krece prawie 100 km dziennie do pracy. Jak coś to piszczie na gg 1832563 Pozdro.
Witam. U mnie weber chodzi już długi czas jak by kogoś interesowało nie było z nim niespodzianek ani nic. ale mam pytanie co do sondy lambda czy ona ma teraz jakieś znaczenie na moc albo coś z moich przypuszczeń wynika że nie ale skoro zapłon jest sterowany przez komputer to może mieć ??. Wiec jak z nią jest wywalać ją czy będzie jakaś różnica ??
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Sprzedam Pietburga 2EE Tanio !! pytać
Rozumiem Dic że masz silnik PN. Sonda teraz to tylko zatyka dziórę w kolektorze
Myślę że i na Pierburgu zbyt dużej ona funkcji nie pełniła, u mnie nie było różnicy czy ją podpiołem czy odpiołem. Może Ci się ona przydać jedynie chyba tylko gdybyś chciał sobie założyć gaz II generacji z silnikiem krokowym.
Pozdrawiam webero maniaków
Myślę że i na Pierburgu zbyt dużej ona funkcji nie pełniła, u mnie nie było różnicy czy ją podpiołem czy odpiołem. Może Ci się ona przydać jedynie chyba tylko gdybyś chciał sobie założyć gaz II generacji z silnikiem krokowym.
Pozdrawiam webero maniaków
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
witam-nie ma ktoś może w swoich manelach gardzieli 27??- nie mogę znaleźć , a są mi one potrzebne do budowy porządnego gaźnika- wg obliczeń powinienem mieć obydwie takie, chyba, że były jeszcze większe, wtedy wystarczy mi tylko jedna-dajcie znać jakby ktoś miał niepotrzebne
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
Ja mam
Narazie jeżdze na 24/26 ale do 1.8 przyda mi się pewnie 25/27.
Ale sprawa jest prosta, chcesz mieć 27 to napisz do autroa tematu. Mi kamil taka właśnie dorobił.
Pozdro
Narazie jeżdze na 24/26 ale do 1.8 przyda mi się pewnie 25/27.
Ale sprawa jest prosta, chcesz mieć 27 to napisz do autroa tematu. Mi kamil taka właśnie dorobił.
Pozdro