Zawór BOV - proszę o pomoc w wyborze :)
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
No to bedzie ciezki orzech do zgryzienia. Tak czy siak trzeba bedzie cos kupic.
PS. Jak wyregulowac taki zawor i jakie to ma znaczenie i wplywa na prace silnika , etc.
SOFT-HARD.
Jakies wskazowki. ? I jeszcze jedno jak go dobrze zamontowac ? czy ma ktos jakies fotki jak to prawidlowo powinno byc zamontowane ?
PS. Jak wyregulowac taki zawor i jakie to ma znaczenie i wplywa na prace silnika , etc.
SOFT-HARD.
Jakies wskazowki. ? I jeszcze jedno jak go dobrze zamontowac ? czy ma ktos jakies fotki jak to prawidlowo powinno byc zamontowane ?
-
- Nowicjusz
hunterek, kolego polecam forge motorsport,widzialem gdzies na necie w pl sa!!!ja mam takiego i szczerze mowiac sprawuje sie dobrze!!!mam go juz ponad rok i nic sie nie dzieje nie trzeba nic przerabiac wpinasz zamiast org DV p&p jak chcesz to filmik ci zrobie i przesle jak syczy :green_fuck: pozdro
Jesli ktos chce to mam taki zawor pro perfect do sprzedania miale go morze 2 tyg,czyli prawie nowka!!zmienilem na forge!!!
Jesli ktos chce to mam taki zawor pro perfect do sprzedania miale go morze 2 tyg,czyli prawie nowka!!zmienilem na forge!!!
Ostatnio zmieniony czw cze 25, 2009 11:04 przez krzysiek24, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
a ja pisalem to juz chyba ze 100 razy i napisze jeszcze raz!! wszystkie blow off to kupa !!! zawor upustowy jak sama nazwa wskazuje upuszcza cisnienie , ktore po kazdej zmienie biegu turbo na nowo musi nadmuchac... po co to komu ?? dla fajnego glosu ?? mocy wam to nie doda napewno !! a nawet na bardzo mocnym programie poradzi sobie spokojnie ori dv
WWW.DIGITUN.PL
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
Niestety troche się z tobą nie zgodzę kolego Rafalek bo po dużych modach seryjny zaworek ma już nieraz trochę problemu i przy większych ciśnieniach może występować samoczynne upuszczanie, czemu mają zapobiec właśnie blow-off, oczywiście odpowiednio dobrane nie jakieś tam szity za 200-300zł z allegro a ładny dźwięk to (upragniony) efekt uboczny, wszystko to jest robione w trosce o łopatki naszej turbiny aczkolwiek w wielu przypadkach jak napisałeś wystarczy zawór fabryczny, wybór zależy od tego czy ktoś ma trochę niepotrzebnej kasy.
- Bartek84
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Mk7 GTI
- Kontakt:
Ano wlasnie... a ja juz po chipie jestem i nie mam zadnych dolotow... a chetnie bym posyczal
Ostatnio zmieniony pt lip 03, 2009 14:45 przez Bartek84, łącznie zmieniany 1 raz.
Mk7 GTI Stage 2