na mikserze zgodze sie ale na blosie nie ma dużych strat poczytaj o tym na forum jest dużo napisane i ludzie chwalą sobie blosa wiem bo mam ABF praktyczne seria do tego rozpiepszona głowica którą będe musiał wymienić a moc jak w podpisieyahoo_p pisze:I tak większość zagazowanych abfów jeździ na mikserze albo blosie i tyle jest z mocy :green_fuck:
MK III GTI 2.0 8v 115KM czy 20. 16v 150KM
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Ostatnio zmieniony ndz gru 13, 2009 12:03 przez AD6, łącznie zmieniany 1 raz.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
dokładnie mój wynik na A4 Wrocław Katowice 230km/h też na CDA kumpel niedawno sprzedał ABF-a miał tam zwykły mikser to nie miał podlotu do mojegoTAZ pisze:Ja tam mam LPG na blosie i 235km/h wycisnąłem na CDA.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Koledzy z zapytaniem. Jaka bedzie najlepsza uszczelka pokrywy zaworow do mojego golfa ? co wchodzi w sklad ? Napiszcie wszystko co wiecie . Pytanie skierowane do osob ktore juz takie cos robili. Wiem ze moze to nie dzial na takie tamaty ale w odpowienim dziale nie moge umiescic jakis blad a troche mi sie spieszy z tym.
GOLF 2.0 16v ABF z gory dziekuje
GOLF 2.0 16v ABF z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 00:47 przez Terpis, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm ja ostatnio zmieniałem. W IC dostałem firmy Elring... Nie powiem, że jestem zachwycony bo coś mi trochę przecieka przy świecach : /Terpis pisze:Koledzy z zapytaniem. Jaka bedzie najlepsza uszczelka pokrywy zaworow do mojego golfa ?
Pamiętaj tylko że w zależności od roku produkcji silnika są 2 rożne typy uszczelek...
A komplet składa się z dużej uszczelki (dookoła głowicy, małej podłużnej do świec oraz 2 półokrągłych gumek przy wałka rozrządu..
Kolego ile placiles za ten zestaw ?tirsone pisze:Hmm ja ostatnio zmieniałem. W IC dostałem firmy Elring... Nie powiem, że jestem zachwycony bo coś mi trochę przecieka przy świecach : /Terpis pisze:Koledzy z zapytaniem. Jaka bedzie najlepsza uszczelka pokrywy zaworow do mojego golfa ?
Pamiętaj tylko że w zależności od roku produkcji silnika są 2 rożne typy uszczelek...
A komplet składa się z dużej uszczelki (dookoła głowicy, małej podłużnej do świec oraz 2 półokrągłych gumek przy wałka rozrządu..
hmm jak dobrze pamiętam to z 80 zł...Kolego ile placiles za ten zestaw ?
Jak masz silnik do 95 roku to zerknij do mojego tematu z podpisu bo mam na sprzedanie komplet uszczelek do ABFa za grosze. Cena tak niska bo otworzyłem opakowanie żeby naocznie przekonać się, że Pan z IC się pomylił i muszę kupować inną uszczelkę.
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dokladnie LCQ ja robiac swapa tylko Victora pakowalem wszystkie mozliwe uszczelki ....i ciesze sie ze wlasnie te,
włozyslimy do innego silnika jakies takie uszczelki w czerwonym opakowaniu to wszystkie powylaziły po za obrys pokrywy i wyglada to niesmacznie pozatym po 3 miesiacach zaczela sie pocic
u mnie VIctor idealnie lezy i nic nie cieknie cena rok temu 67 zł
włozyslimy do innego silnika jakies takie uszczelki w czerwonym opakowaniu to wszystkie powylaziły po za obrys pokrywy i wyglada to niesmacznie pozatym po 3 miesiacach zaczela sie pocic
u mnie VIctor idealnie lezy i nic nie cieknie cena rok temu 67 zł
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 11:20 przez emilson, łącznie zmieniany 1 raz.
never ending story
taa, w miescie to tdi wychodzi wrecz rewelacjaduber pisze:moje zdanie takie,chcesz oszczednie tdi,bo nawet dobra zapalniczka jest na benzyne
tez podzielam zdanie ze ABF i gaz to jakos niepasuje.tanio-TDI
to moje zdanie jak by mnie sytuacja zmusiła(dojazdy itp) to predzej drugie auto kupie diesla i zostawie sobie abf'a bez gazu niz go zagazuje.
moje mk3 wciaga 8 litrow co daje jakies 33 pln, a to 17 gazu wiec taniej mnie wychodzi smiganie vr6 z sekwencja niz traktorem...
a abf pewnie jeszcze mniej wciaga niz vr6 wiec jeszcze bardziej warto go gazowac
nie ma sie co rozplywac nad tym jaki abf to wspanialy silnik, bo to zaden technologiczny cud, tylko zwykly silnik z lepsiejsza glowica
a tdi to sie oplaca jak sie lata w trasy po autostradach a nie do walki w miescie (chodzi o ekonomie ofkors)