Jak masz pompę z ASR, to dołożenie przycisku wymaga właściwie przeciągnięcia kabli - opisuję wg kostki przełącznika:
1 - podświetlenie (szaro-niebieski) z przełącznika obok (np z podgrzewania szyby ten sam kolor)
2 - masa (brązowy) z przełącznika obok (np z podgrzewania szyby ten sam kolor)
5 - sygnał do pompy (szaro-czarny) ciągniesz do kostki pompy i tam wpinasz w odpowiedni przewód (wg opisu poniżej)
6 - zasilanie sygnału (czarno-szary) ciągniesz do bezpiecznika F9 (5A) ten sam kolor
Podłączenie sygnału z przełącznika ASR (z pinu 5 przełącznika):
- dla sterownika 1C z dużą kostką: pin 13 kostki pompy (sprawdzałem u siebie i faktycznie tak działa)
- dla sterownika 1J z małą kostką: pin 15 kostki pompy i do licznika Kostka zielona pin 14 (wywnioskowane ze schematów - nie sprawdzałem)
- dla sterownika 1J z dużą kostką: pin 24 kostki pompy i do licznika Kostka zielona pin 14 (wywnioskowane ze schematów - nie sprawdzałem)
Oczywiście powyższe tylko jeżeli masz oryginalny licznik i oryginalny ASR lub dołożone i dobrane wg tego jak należy:
- liczniki z numerem xxx919xxx mają sterowanie kontrolką analogowo - montowane były wraz z pompą ze sterownikiem 1J
- liczniki z numerem xxx920xxx mają sterowanie kontrolką po CAN - montowane były wraz z pompą ze sterownikiem 1C
Zatem jeżeli masz np ASR 1J, a licznik xxx920xxx lub sterownik 1C, a licznik xxx919xxx to takie podłączenie zadziała, ale nie będzie kontrolki.