Jak sprawdzic naciag paska?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jak sprawdzic naciag paska?
Witam mam takie pytanie czy naciąg paska rozrzadu sprawdza sie na zimnym silniku czy na gorącym? bo jak sie zagrzeje to sie bardziej napina z tego co wiem jak to najlepiej zrobic zeby był nieza słabo ani nie za mocno??
Ostatnio zmieniony ndz maja 20, 2007 00:52 przez Rompol, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobrze kombinujesz ze na zimnym, na cieplym sie jeszcze naciaga delikatnie sam. zeby sprawdzic czy masz dobrze naciagniety pasek , złap pask na wysokosci rolki napinajacej tylko z drugiej strony ( tam gdzie idzie od koła rozrzadu w dół , jakby patrzec to od przodu auta , mam nadzieje ze nie zamotalem ) i sprobuj go przekrecic , jezeli Ci sie uda przekrecic wiecej jak 90 stopni to jeszcze musisz naciagnac, tylko nie za mocno bo pozniej moze na tym rolka ucierpiec, wtedy rolka jak sie zagrzeje to zacznie wyc , wtedy troszeczke popuscic i bedzie cisza i pasek dobrze naciagniety. Ja zawsze tak robie u siebie i wszystko jest ok.Rompol pisze:Witam mam takie pytanie czy naciąg paska rozrzadu sprawdza sie na zimnym silniku czy na gorącym? bo jak sie zagrzeje to sie bardziej napina z tego co wiem jak to najlepiej zrobic zeby był nieza słabo ani nie za mocno??
[ Dodano: Pią Maj 18, 2007 11:29 am ]
to Ci pomoze , bo moze moj opis był niedokladny
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
dziękuje za pomoc
[ Dodano: Nie Maj 20, 2007 21:51 ]
jeszcze mam jedno pytanko co do naciagania paska a minowicie jak jest dobrze napiety to ma sie dac obrócic 90 stopni nie wiecej ale chciałbym cos jeszcze wiedziec jak to już jest ok to jak sie złapie pasek i bez obracania o 90 stopni tylko nim tak poruszajac przod tył jest taki luzniejszy czy napiety? niewiem czy to zrozumiale napisałem ale moj pasek jest tak ustawiony według foto i opisu i wydaje mi sie ze jest za luzny jak nim ruszam przód tył?? proszę o pomoc dzięki;)
[ Dodano: Nie Maj 20, 2007 21:51 ]
jeszcze mam jedno pytanko co do naciagania paska a minowicie jak jest dobrze napiety to ma sie dac obrócic 90 stopni nie wiecej ale chciałbym cos jeszcze wiedziec jak to już jest ok to jak sie złapie pasek i bez obracania o 90 stopni tylko nim tak poruszajac przod tył jest taki luzniejszy czy napiety? niewiem czy to zrozumiale napisałem ale moj pasek jest tak ustawiony według foto i opisu i wydaje mi sie ze jest za luzny jak nim ruszam przód tył?? proszę o pomoc dzięki;)