Witam
Posiadam Jette 1.6 TD 70 koni nie wiem teraz jakie jest dokładne oznaczenie silnika
Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
Jakie powinienem kupić końcówki model i firma
Masz jeszcze jedno pytanko uważam ze troszkę późno włącza mi sie turbina bo dopiero przy 2500 obrotów. Da się ustawić to tak aby włączała się wcześniej i czy to coś w ogól zmieni i nie skróci żywotności silnika
Z góry dziękuje za pomoc
Jak wymienic koncówki wtryskow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak wymienic koncówki wtryskow
Ostatnio zmieniony ndz lip 22, 2007 00:17 przez misiu_1_9_8_4, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba,jeśli nie masz sprzętu i doświadczenia to sie za to nie bierz...misiu_1_9_8_4 pisze:Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
Da sie podnieść ciśnienie doładowania,poczytaj dział diesel,pełno tego jest.I nie ma czegoś takiego jak "włączanie" turbiny,ona pracuje cały czas...misiu_1_9_8_4 pisze:Da się ustawić to tak aby włączała się wcześniej i czy to coś w ogól zmieni i nie skróci żywotności silnika
jestes w stanie, tylko że nie bedą działać ciśnienie trzeba ustawić, a do tego trza mieć przyrząd. a z turbiną tak ma być. chcesz prędzej to musisz silnik przestroićmisiu_1_9_8_4 pisze:Posiadam Jette 1.6 TD 70 koni nie wiem teraz jakie jest dokładne oznaczenie silnika
Na początek muszę wymienić końcówki wtrysków bo leja chciał bym wiedzieć czy jestem w stanie to sam zrobić i czy trzeba później ustawiać jakieś ciśnienie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Nowicjusz
- Kontakt: