ile km mozna przejechac na pasku rozrzadu, wspomagania itp.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ile km mozna przejechac na pasku rozrzadu, wspomagania itp.
witam mam pytanie bo juz mi sie wszystko pokickalo i nie pamietam po ilu kilometrach co wymieniac i choi mi tu glownie o to po ilu przejchanych kilometrach trzeba wymienic :
- pasek rozrzadu z napinaczem /przejechane mam 12 000tys
- świece NGK /przejechane 12 000 tys
- pasek alternatora /przejechane 10 000 tys
- pasek wspomagania /przejechane 11 000 tys
- filtr kabinowy /przejechane 10 000 tys
- kopółka palec /przejechane 11 000 tys
silnik 1.8 ADZ odrazu dzieki wielkei za pomoc
- pasek alternatora /przejechane 10 000 tys
silnik 1.8 ADZ odrazu dzieki wielkei za pomoc
Ostatnio zmieniony sob sie 25, 2007 10:39 przez falla_x, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Pasek rozrządu co 60 tys. świece jakieć 30. Reszta zależnie od posiadanej kasy, stanu zabrudzenia i stopnia zużycia.
Nie bardzo rozumiem: zrobiłeś na komplecie i świec i na jednym pasku 120 tys????
Ja na jednych świecach zrobiłem 100 tys ale żeby pasek tak zaniedbać?
Nie bardzo rozumiem: zrobiłeś na komplecie i świec i na jednym pasku 120 tys????
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- boges74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z paskiem zaszalałeś strasznie możesz podziękować temu na górze że nie strzelił bo byś ładnie z kasą popłynąłfalla_x pisze:pasek rozrzadu z napinaczem /przejechane mam 120000tys
ja wymieniam zawsze co 20 tkmfalla_x pisze:filtr kabinowy /przejechane 10000 tys
świece też wymień ale najlepiej na NGK V-LINEfalla_x pisze:świece NGK /przejechane 120000 tys
tego możesz zostawićfalla_x pisze:pasek alternatora /przejechane 10000 tys
wymień natychmiastfalla_x pisze:pasek wspomagania /przejechane 110000 tys
do wymianyfalla_x pisze:kopółka palec /przejechane 110000 tys
heh panowie male sprostowanie dalem za duzo o jedno zero po calosciPaweł Marek pisze:ek rozrządu co 60 tys. świece jakieć 30. Reszta zależnie od posiadanej kasy, stanu zabrudzenia i stopnia zużycia.
- pasek alternatora /przejechane 1000 tys
heh tak powinno byc z rozmachu bym zajezdzil swoj silnik a tak zle ze mna nie jest ale ma sie rozumiec ze na pasku od wspomagania i od alternatora mozna wiecej pojezdzic naiz te 12 tys ?
i mam jeszcze jedno pytanie kierownica u mnie troche ciezej kreci mimo wspomagania pompa nie piszczy tylkp rzy dobijaniu od konca do konca nic nie cieknie plyn czysty a jak sprawdzam pasek troche sie ugina znaczy jak mocniej wcisne to z 1cm a wyczytalem ze ma sie ugaic jakies 0.5mm czyli to prawie ma byc twardy? bo nie wiem czy ten troszke wiekszy luzik moze byc przyczyna ze kierownica sie ciezej kreci ??
- boges74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
falla_x pisze:heh panowie male sprostowanie dalem za duzo o jedno zero po calosci
- pasek alternatora /przejechane 1000 tys
No to masz jakieś 50000 km spokojnej jazdy no może poza filtrem kabinowym
[ Dodano: Sob Sie 25, 2007 10:41 ]
a wspoma cały czas ciężko chodzi czy tylko przy skrajnym skręcie????
-
- Nowicjusz
Mi osobiście w 1.6 mk2 urwał sie pasek rozrządu na autostradzie na Słowacji przy prędkości 140km/h no i oczywiście jak stanąłem to próbowałem odpalać (na pasku przejechałem tylko jakieś 1500km !!!!!!,no i byłem niezle zdziwiony) i myślałem że już po motorze
Ale nastepnego dnia po założeniu nowego paska golfisko zapaliło a mi szczęka opadła do kolan!!!!
W bezyniaku nie zawsze musi sie to skończyć katastrofą bo w dieslu to mozna mieć pewność ze zaboli nas kieszeń
Dla mnie i może i dla wszystkich to
-trzymać rachunki za pasek i napinacze
-wymieniać pasek nie u znajomego Zdzicha tylko w normalnej stacji która wystawi rachunek i gwarancje(póżniej można ciągnąć za ja.. mechaników i żądać zwrotu kosztów lawety itp)
-kupować orginalny pasek i napinacze a nie jakiś szajs spod "lady"
Na niektórych sprawach ni należy oszczędzać bo ja zrobiłem odwrotnie niż wyżej napisałem i trochę mnie to kosztowało !!!
Ale nastepnego dnia po założeniu nowego paska golfisko zapaliło a mi szczęka opadła do kolan!!!!
W bezyniaku nie zawsze musi sie to skończyć katastrofą bo w dieslu to mozna mieć pewność ze zaboli nas kieszeń
Dla mnie i może i dla wszystkich to
-trzymać rachunki za pasek i napinacze
-wymieniać pasek nie u znajomego Zdzicha tylko w normalnej stacji która wystawi rachunek i gwarancje(póżniej można ciągnąć za ja.. mechaników i żądać zwrotu kosztów lawety itp)
-kupować orginalny pasek i napinacze a nie jakiś szajs spod "lady"
Na niektórych sprawach ni należy oszczędzać bo ja zrobiłem odwrotnie niż wyżej napisałem i trochę mnie to kosztowało !!!
Bezel 2010
- misiodexio
- Nowicjusz