Uszanowanie . co powiecie na ELFA turbo diesel do MK 3 19 td
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszanowanie . co powiecie na ELFA turbo diesel do MK 3 19 td
Co sądzicie oleju elf turbo disel 15 W 40 do golfera 3 19 TD rocznik 92 ?
Nie kupuj Elfa.Ja właśnie z elfa przeszedłem na Mobila M 15W/40,ponieważ wydaję mi się,że jest kancony,a przypuszczenia te argumentuję tym,że na Elfie silnik głośniej chodził(szklanki),spalał olej,a zwłaszcza po przygazówce zostawiał siwy dym.Na mobilu tego nie zauważyłem a praca samego silnika jest nieporównywalnie cichsza.Mobil jest rozlewany prawdopodobnie w Czechach,natomiast Elf na 100% w Polsce,więc nie kupuj olejów rozlewanych w naszym kraju.To już lepiej kupić Lotosa,wyjdzie na pewno taniej.
moj ojciec jezdzi tylko i wyłacznie na tym oleju odkad pozbyl sie duzego fiata czyli ponad 10lat temu
raz ze robi ponad 30tys km rocznie
wyjazdy za granice na wycieczki na poludnie i absolutnie nic mu sie niedziało z autami
ani nie kopciły ani nie stukały i dotego jest mechanikiem i wie jakie oleje sa dobre a jakie nie
niemowie ze Castrol czy Mobil sa złe sam jezdze na Castroilu GTX3 i chwale sobie ten olej
ale moje i ojca doswiadczenia z tym olejem sa jak najbardziej na TAK
chyba kolego miales juz rozchechłanego tego diesla dlatego ci walilo i dymioło bo pierscionki do wymiany sie szykuja nie jestes sam ja tez bede wymienial niedługo
czyli polecam Elfa
raz ze robi ponad 30tys km rocznie
wyjazdy za granice na wycieczki na poludnie i absolutnie nic mu sie niedziało z autami
ani nie kopciły ani nie stukały i dotego jest mechanikiem i wie jakie oleje sa dobre a jakie nie
niemowie ze Castrol czy Mobil sa złe sam jezdze na Castroilu GTX3 i chwale sobie ten olej
ale moje i ojca doswiadczenia z tym olejem sa jak najbardziej na TAK
chyba kolego miales juz rozchechłanego tego diesla dlatego ci walilo i dymioło bo pierscionki do wymiany sie szykuja nie jestes sam ja tez bede wymienial niedługo
czyli polecam Elfa