Problem ze skrzynią biegów - co robic?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dziudzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem ze skrzynią biegów - co robic?

Post autor: Dziudzio » pn lis 12, 2007 20:22

Witam!!Mam problem ze skrzynią biegów w swoim MK3 1,6 75 KM a mianowicie strasznie mi wyje gdy przyspieszam a w szczególności przy ok. 2-2,5 tys obrotów!Mechanik powiedział mi ze to prawdopodobnie łożyska na wałku atakującym co Wy na to??Ewentualnie jaki to moze byc koszt naprawy i czy jest sens naprawiac czy lepiej kupic jakąś używke??Bardzo prosze o pomoc za którą z góry dziękuje!!Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn lis 12, 2007 21:43

Widze kolega z Łeczycy , pare pytań czy bardziej ją słychać jak wchodzisz w zakręty ?

A co do wymiany jeżeli koszt będzie przekraczał 400 600 zł jest to nie opłacalne bo załatwisz sobie nową , ja robie tak z gościem od szrotu , kupuje skrzynie jest cicha zostaje jeżeli buczy jadę mówie on wymienia na inna .

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Dziudzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Dziudzio » pn lis 12, 2007 21:57

Nie wchodzenie w zakręty nie ma tu żadnego znaczenia, początkowo tak nie wyło tylko był taki guchy stukot gdy puściłem pedał gazu ale ale na biegu z czasem zaczęło strasznie wyc przy rozpędzaniu!!

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » pn lis 12, 2007 22:06

jesli huczy to najpierw sprawdz czu jest olej, jak cos dolej. Sprawdz czy huczy, lozyska sa drogie jedno na walku kosztuje ok 120 zl, a roboty jest duzo i sie nie oplaca. Moze raczej huczec ale na mech. roznicowym te lozyska czesto ulegaja zuzyciu. W kazdym badz razie jesli jest to mocne to lepiej wymienci na inna

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » pn lis 12, 2007 23:31

Tak jak kolega pisze sprawdz olej nie jeżdzij na luzie bo to przyspieszy złużycie , jakieś pół roku moze jescze wytrzyma.

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”