mozliwosc naszych aut...opisujemy ansze wlasne rekordy....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
mozliwosc naszych aut...opisujemy ansze wlasne rekordy....
ja sam moze zaczne z emoim rekoredem kory nie wiem w jaki spsob osiagnalem jest predkosc 197km/h na Autobahnie A2...samochodem Vw golf 1,4 z przebiegem silnika blisko 210tys..:) jesli ktos nie wierze to dysponuje zdjeciami:):)sam nie dowierzalem.. bo wkoncu to auto na zegarach ma jedyne 200...:)cyli 1,4 zamyka swoje zegarki...
To znaczy ze Twoj licznik musi przeklamywac ze 20% Czyli sporo bo normalnie przeklamania wachaja sie miedzy 5 a 15%.
I wlasciwie nie jechalem samochodem ktorego licznik nie przeklamuje. Nawet w audi a6 3.0 tdi przeklamania byly prawie piecioprocentowe.
I wlasciwie nie jechalem samochodem ktorego licznik nie przeklamuje. Nawet w audi a6 3.0 tdi przeklamania byly prawie piecioprocentowe.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images31.fotosik.pl/69/302f529b1ebdbb66.jpg[/img][/url]
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Zapraszam do mnieI wlasciwie nie jechalem samochodem ktorego licznik nie przeklamuje.
Masz rację, wszystkie oszukują jednak u mnie licznik wskazuje idealnie ale tylko dlatego że są założone większe koła niż seryjne
Co do rekordów to temat powinine być "Rekordy licznikowe"
Jak sprawdzić rzeczywistą prędkość ?? Posiadać w aucie nawigacje
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Albo obliczyć sobie z przełożeń skrzyni biegów, obrotów silnika i obwodu koła. Ja sobie zrobiłem formułe w exelu, powpisywalem odpowiednie dane i wszystko jasne, jakie prędkości na jakich biegach przy jakich obrotach (ze względu na niedziałający licznik :green_fuck: )Dawca_Nerek pisze:Jak sprawdzić rzeczywistą prędkość ?? Posiadać w aucie nawigacje
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dobra.. zeby temat mial cokolwiek zwiazane zz tym dzialem zdjecia do mnie na maila z wymiarem kolek. i pomyslimy czy nie dorzucic do rankingu u gory v.max aut...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
i co zamiast załatwic sobie licznik to jezdzisz z tabelka przyklejona przy kierownicy?ADi997 pisze:Albo obliczyć sobie z przełożeń skrzyni biegów, obrotów silnika i obwodu koła. Ja sobie zrobiłem formułe w exelu, powpisywalem odpowiednie dane i wszystko jasne, jakie prędkości na jakich biegach przy jakich obrotach (ze względu na niedziałający licznik :green_fuck: )Dawca_Nerek pisze:Jak sprawdzić rzeczywistą prędkość ?? Posiadać w aucie nawigacje
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja dla przykladu wiem ze 6 krpm na 5 biegu to rowno dwiesta prosta matematyka 7200 240 itd itp.. i predkosciomierza nie mam...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
rozmiar kol bo zamkne
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Znawcy moze mi ktos podrzucic jakis wzor dzieki któremu oblicze sobie prędkosc?
Mam taki problem ze predkosciomierz przestal mi dzialac, caly licznik dziala oprocz predkosci i obawiam sie ze jakies zwarcie mi sie robi w skrzynce bezpiecznikow :/ Byly takie momenty ze raz mi dzialal ABS a raz licznik chyba najpierw wymienie skrzynke.
Rozmiar kól to 15" 195/45
Silnik ABF ze skrzynia od 2E CHE
Mam taki problem ze predkosciomierz przestal mi dzialac, caly licznik dziala oprocz predkosci i obawiam sie ze jakies zwarcie mi sie robi w skrzynce bezpiecznikow :/ Byly takie momenty ze raz mi dzialal ABS a raz licznik chyba najpierw wymienie skrzynke.
Rozmiar kól to 15" 195/45
Silnik ABF ze skrzynia od 2E CHE
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no to ja dopisze mozliwosci mojego autka... ukrecenie walu i polosiek... po naprawie przejechanie 16.4 km w tym dwa testy przyspieszenia 0..200 (okolice 13 sekund) iiiiiiiiiiiii wybuchlo sprzeglo....zas linka
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
[QT]Devil pisze:moze mi ktos podrzucic jakis wzor dzieki któremu oblicze sobie prędkosc?
dla twojego ogumienia bedzie taki wzór :[QT]Devil pisze:Rozmiar kól to 15" 195/45
V = 0,105 * n / ( Ib * Id )
gdzie :
V - prędkość [km/h]
n - obroty silnika [1/min]
Ib - przełożenie danego biegu
Id - przełożenie przekładni głównej
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]