Niskie obroty i "duszenie" się na paliwie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

antos
Nowicjusz
Nowicjusz

Niskie obroty i "duszenie" się na paliwie

Post autor: antos » czw sty 10, 2008 22:14

No właśnie Panowie mam taki problemik że na paliwie mój golfik praktycznie nie chce jechać. Jak odpalę go na paliwku po chwili gaśnie, na gazie z kolei potrafi mieć za wysokie obroty. Gaz zakładałem kilka miesięcy temu. Niedawno zaczęło mi śmierdzieć gazem, okazało się że coś tam pękło, po jakimś czasie auto na gazie miało bardzo wysokie obroty, odstawiłem do "gazownika", po naprawie auto miało za niskie obroty na paliwie i na gazie. Po ostatniej wizycie u pana od gazu ten powiedział mi że gaz ustawił, jednak nie wie co może być przyczyną tak niskich obrotów na paliwie. Doradził mi sprawdzenie komputera bo to on może coś tam źle podawać.
Ma ktoś jakieś pomysły co to może być?

No tak przepraszam. A więc autko to benzynka 1.8 rok produkcji 94 (końcówka) (niestety w tej chwili nie jestem w stanie podać jaki silnik dokładnie) autko posiada ABS, klimę, spomaganie.
Ostatnio zmieniony czw sty 10, 2008 22:30 przez antos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sty 10, 2008 22:26

sprecyzuj temat (regulamin). Nie wiadomo co masz pod maską.
Ostatnio zmieniony czw sty 10, 2008 22:26 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”