klimatronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klimatronic
Witam,
Może mi ktoś udzielić odpowiedzi co jest nie tak z moim klimatronikiem. Otóż włącza sie klima jak ustawię na LO natoniast jak zjadę np. na 18 stopni to wydaję mi się, że już nie chłodzi. Gdzie szukać usterki?
Może mi ktoś udzielić odpowiedzi co jest nie tak z moim klimatronikiem. Otóż włącza sie klima jak ustawię na LO natoniast jak zjadę np. na 18 stopni to wydaję mi się, że już nie chłodzi. Gdzie szukać usterki?
144 KM / 335 NM
W trybie ECON klima jest wylaczona calkowicie jak nie ma zadnego napisu pompa chodzi caly czas i a zmieniaja tem od LO do HI regulujesz temp. co sie zadko stosuje w tym trybie pracy najczesciej uzywa sie AUTO i wowczas ustawiasz tem i klima chlodzi albo nei w zaleznosci czy we wnetrzu samochodu osiagnieto zadana temp..
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Z LO na 18 można co najwyżej zwiększyć a nie zmniejszyć a jak zwiększasz temperaturę to raczej normalne że leci cieplejsze powietrze..czy może się mylę i przy wyższej temperaturze np. 24st powinno lecieć zimniejsz powietrze niż na 18 czy LO??edi0401 pisze:Mam wrażenie, że jak zmniejsze z LO np. na 18 stopni to leci cieplejsze powietrze.
u mnie też przy obecnie panujących temperaturach klima się nie włączy jak mam 18, na LO się włączy o ile na zewnątrz nie jest zbyt zimno.