Kopci na siwo i nierówno pracuje, duzo pali MK2 GTD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kopci na siwo i nierówno pracuje, duzo pali MK2 GTD
Witam. Ja mam problem w MK2 GTD. Jak jest zimny to gdy go odpale kopci na siwo i to dość mocno, mozna to porównać z kopceniem auta cięzarowego. I nie dość ze kopci to jeszcze nierówno pracuje ale to wszystko do momentu gdy silnik jest zimny. Potem wszystko wraca do normy, czyli nie kopci ale spaliny strasznie śmierdzą, jak by były z auta cięzarowego, bardzo specyficzny zapach taki jakby ostry. Moim zdaniem tez dość sporo pali bo prawie 7l/100km. Nie wiem co to moze być, czy wtryski leją czy moze pompa jest padnięta. Moze ktoś z was da mi jakieś wskazówki co z tym zrobić. Pozdrawiam.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
daro79, ja mam podobnie w sensie ze kopci i nie równo chodzi jak odpale (choć nie zawsze i nie zawsze tak samo) poprostu ok 30 sekund tak jakby nie palił na wszystkie potem juz ok i jutro wymieniam świece !!! i mam nadziej ze to będzie ta przyczyna
Co do spalania to podstawowe 2 rzeczy !!
filtr paliwa i filtr powietrza ! kiedy wymieniane ??
następnie zobacz czy nie masz gdzieś wycieków ... od baku do silnika potem czy wszystkie przewody metalowe od wtrysków są podokręcane (miałem przypadek ze jeden sie poluzował i mi lało z niego) potem czy przewody nadmiarowe są całe !! nie popękan bo moze sie tak samo z nich lać .. czy koło wtrysku gdzieś nie jest mokro czy pompa nie jest mokra
Co do spalania to podstawowe 2 rzeczy !!
filtr paliwa i filtr powietrza ! kiedy wymieniane ??
następnie zobacz czy nie masz gdzieś wycieków ... od baku do silnika potem czy wszystkie przewody metalowe od wtrysków są podokręcane (miałem przypadek ze jeden sie poluzował i mi lało z niego) potem czy przewody nadmiarowe są całe !! nie popękan bo moze sie tak samo z nich lać .. czy koło wtrysku gdzieś nie jest mokro czy pompa nie jest mokra