Miska olejowa jak wyjąć

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
DariusN
Nowicjusz
Nowicjusz

Miska olejowa jak wyjąć

Post autor: DariusN » sob kwie 19, 2008 14:27

Witam jak w temacie zmieniając olej urwała się nakrętka. Teraz potrzebuje wyjąć miske, co musze zrobić bo wygląda na to że musze skrzynie wyjąć. Rozpacz z tym samochodem silnik 1,4 ABD ze wspomaganiem kierownicy. PS. u mnie szukajka pokazuje jaieś gupoty

Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawel » sob kwie 19, 2008 15:18

Dawno nie siedziałem pod samochodem i nie bardzo wiem dlaczego przeszkadza Ci skrzynia a książka mówi tak: Obrazek

one loVWe

rafalczarny
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rafalczarny » sob kwie 19, 2008 19:14

Będziesz musiał odkręcić rurę wydechową od kolektora i przy katalizatorze, następnie odkręcić taka blaszkę pomiędzy silnikiem a skrzynią. Wtedy tylko ci pozostają śrubki w okół miski. zdejmowałem kiedyś miskę przy silniku 2E i małą trudność tylko przełożenie smoka pompy przez otwór w przesłonie miski. Jak dokładnie miska w twoim ABD wygląda od środka nie wiem ale tak mniej więcej to powinien wyglądać demontaż.

Awatar użytkownika
DariusN
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DariusN » sob kwie 19, 2008 22:12

Ok już po pracy troche to trwało obyło się bez wyjmowania skrzyni ale przegób musiałem odkręcić od skrzyni wyjąć pompe wspomagania i odkręcić od kolektora dwu rurke wyszło bez problemu. Na tym koniec relacji bo jeszcze nigdy nie byłem tak wku...ony na ten samochód.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”