klimatyzacja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maniek1109
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

klimatyzacja

Post autor: maniek1109 » pn cze 30, 2008 18:51

witam mam problem z klimatyzacją w moim aucie a mianowicie po napełnieniu klima trzyma około miesiąca i jest pusta byłem w trzech warsztatach i za każdym razem sprawdzano szczelnośc i rzekomo wszystko jest ok wpuszczano kontras do klimy nic nie wykazało na połączeniach i jestem zdruzgotany bo wydałem juz sporo kasy a klima nadal nie działa co robic bo fachowcy rozładają ręce

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » pn cze 30, 2008 19:45

Spotkałem się z podobnym problemem że fachowcy rozkładali ręce. :blush:

Czy szczelnoćś układu po dodaniu kontrastu była sprawdzana w świetle ultrafioletowym w specialnych okularach po uprzednim dokładnym umyciu wszystkich eiementów klimy? :hmm:

I skoro nie widać nic pod maską czy zaglądano równierz do kotła nagrzewnicy po wymontowaniu wentylatora dmuchawy tam gdzie jest hłodniczka klimy? :hmm:

W moim przypadku gaz uciekał ośką kompresora ( między sprzęgłem elektromagnetycznym a samym kompresorem na zimeringu ośki która łączy te dwa elementy) :grin: Bardzo trudno zdiagnozować to miejsce ze względu na brak miejsca aby tam zajrzeć.

Proponuje dobrze tam popatrzeć. :bigok:
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2008 19:47 przez mariusz75, łącznie zmieniany 1 raz.

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE

maniek1109
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

klimatyzacja

Post autor: maniek1109 » wt lip 01, 2008 19:12

mariusz-1975 pisze:Spotkałem się z podobnym problemem że fachowcy rozkładali ręce. :blush:

Czy szczelnoćś układu po dodaniu kontrastu była sprawdzana w świetle ultrafioletowym w specialnych okularach po uprzednim dokładnym umyciu wszystkich eiementów klimy? :hmm:

I skoro nie widać nic pod maską czy zaglądano równierz do kotła nagrzewnicy po wymontowaniu wentylatora dmuchawy tam gdzie jest hłodniczka klimy? :hmm:

W moim przypadku gaz uciekał ośką kompresora ( między sprzęgłem elektromagnetycznym a samym kompresorem na zimeringu ośki która łączy te dwa elementy) :grin: Bardzo trudno zdiagnozować to miejsce ze względu na brak miejsca aby tam zajrzeć.

Proponuje dobrze tam popatrzeć. :bigok:
Dzięki za wskazówki pojade do warsztatu i zasugeruje im co mają zrobic chociaż wiem że tego nie lubią gdyby był jakiś sposób żeby można było sprawdzic domowym sposobem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”